RKC deelt gevoelige tik uit aan Roda in strijd om play-offs

RKC Waalwijk heeft in de strijd om de play-offs voor Europa League-voetbal een gevoelige tik uitgedeeld aan Roda JC Kerkrade. RKC versloeg de toekomstige club van RKC-trainer Ruud Brood met 5-2.

RKC deelt gevoelige tik uit aan Roda in strijd om play-offs

Na vier minuten wees Evander Sno (foto) zijn ploeg de weg door van grote afstand uit te halen. Roda-doelman Mateusz Prus, vervanger van de geschorste Pawel Kieszek, ging te laat naar de hoek en zag de bal via de binnenkant van de paal in zijn doel verdwijnen.

Een kwartier later stuurde aanvaller Kristzián Németh Rick ten Voorde alleen op het Limburgse doel af. Ten Voorde bleef oog in oog met Prus uiterst kalm en stifte de bal over de Poolse keeper heen: 2-0.

Zeven minuten voor de pauze leek Mads Junker zijn ploeg met een kopbal terug in de wedstrijd te brengen, maar RKC maakte direct korte metten met de Kerkraadse ambities. Aaron Meijers bepaalde de stand met twee schitterende schoten op 4-1. Een kwartier voor tijd gaf Sanharib Malki Roda nog hoop door op aangeven van Mitchell Donald voor 4-2 te zorgen. Evander Sno antwoordde weer snel door met een geweldige afstandsknal de vijfde Waalwijkse treffer aan te tekenen.

Door Roda te verslaan neemt RKC plaats acht over van de Limburgers. Roda moet nu genoegen nemen met de negende stek, op één punt achterstand van de Waalwijkers. Als Feyenoord de tweede plaats behoudt geven de plaatsen vijf tot en met negen recht op de play-offs om het laatste Europa League-ticket.

Roda speelt op de laatste speeldag thuis tegen FC Utrecht, terwijl RKC op bezoek gaat bij NAC Breda. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's