Rivaldo adviseert Barça-pareltje Pedri: luister goed naar Koeman

Reacties

Aan de lange lijst met bewonderaars van Barcelona-talent Pedri (18) kan de naam van Rivaldo worden toegevoegd. Hoewel de Braziliaanse ex-vedette behoorlijk onder de indruk is, is hij waakzaam: er moet niet te veel druk worden gelegd op de jongeling.

Rivaldo adviseert Barça-pareltje Pedri: luister goed naar Koeman
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Pedri werd opgeleid door Las Palmas, waarna Barcelona het supertalent overnam. Dat gebeurde al in de zomer van 2019, waarna de Catalanen de spelmaker nog een jaartje lieten rijpen bij zijn oude club. Voor dit seizoen sloot Pedri definitief aan bij de ploeg van trainer Ronald Koeman en daar maakt hij vooralsnog grote indruk. Met name de klik met vedette Lionel Messi is overduidelijk en schitterend om te zien, vindt Koeman.

Afgelopen week was Pedri een van de grote uitblinkers in de 2-3 zege van Barça bij Athletic de Bilbao, inmiddels gaan er in Spanje zelfs geluiden op dat de jongeling komende zomer mee moet naar het EK. Barcelona-icoon Rivaldo vindt echter dat er rustig aan moet worden gedaan met de jongeling. In gesprek met Sport trapt hij flink op de rem. 'Als we té veel druk op hem leggen, dan kunnen we zijn carrière verpesten', zo waarschuwt de Braziliaan.

Wel ziet hij het enorme talent. 'Niemand ontkent dat hij een geweldige speler is, maar hij is pas achttien jaar. Het zijn de veteranen die op moeten staan en hun verantwoordelijkheden moeten nemen. Mensen roepen nu dat hij mee moet naar het EK, maar dat zegt me niets. Hij moet zich gewoon blijven ontwikkelen en voetballen zoals Koeman hem dat vertelt. Messi zal volgend seizoen weg zijn, denk ik. Dan krijgt Pedri meer verantwoordelijkheden. Maar tot die tijd moet hij vooral niet veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.