Riedewald kiest voor Crystal Palace en vliegt naar Azië

Reacties

Jairo Riedewald vervolgt zijn carrière bij Crystal Palace. De twintigjarige verdediger, die bij Ajax nog een contract had tot medio 2020, tekent vanmiddag een meerjarige verbintenis bij de Londense club.

Riedewald kiest voor Crystal Palace en vliegt naar Azië

Riedewald, die op zijn zeventiende debuteerde in de hoofdmacht van Ajax in het uitduel met Roda JC en direct twee keer trefzeker was, aasde al enige tijd op een transfer. Waar hij vorig seizoen onder Peter Bosz zijn basisplek verloor en veel duels vanaf de bank moest toekijken, was zijn perspectief ook dit seizoen gering. Op de eerste dag van de voorbereiding merkte Riedewald onder meer dat zijn rugnummer 4 was ingeruild voor nummer 36.

In de afgelopen weken was er veel interesse voor de drievoudig international. Vooral vanuit Engeland meldden clubs zich bij Ajax. Newcastle United en Crystal Palace waren zeer concreet, terwijl ook Everton zich vorige week in de strijd om de verdediger mengde. De keuze van Riedewald viel op Crystal Palace, waar hij met Frank de Boer een manager treft, die hem liet debuteren en van het talent een basiskracht maakte.

Riedewald zal vanmiddag zijn handtekening zetten in Londen, waarna hij de selectie achterna zal reizen naar Azië, waar Crystal Palace komende week op trainingskamp gaat en een aantal oefenduels zal spelen.

Na het eerdere vertrek van talenten als Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Anwar El Ghazi, maakt dus ook Riedewald vroegtijdig een transfer. Ajax ontvangt negen miljoen euro voor de verdediger en zal dat geld gaan gebruiken om de selectie te versterken. Afgelopen week werd duidelijk dat het vizier is gericht op twee defensieve versterkingen, terwijl ook een nieuwe buitenspeler nog altijd tot de opties behoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.