'Rick Plum heeft een keiharde burn-out'

Reacties

Roda JC Kerkrade weet nog niet wanneer Rick Plum zijn werkzaamheden weer oppakt. Maar diens absentie heeft niets te maken met de stap terug.

'Rick Plum heeft een keiharde burn-out'

Vorig seizoen loodste hij Roda JC Kerkrade als interim-trainer in een spectaculaire slotfase van de competitie naar de Eredivisie. Daarna zou Plum (42) weer terugkeren in zijn rol als assistent, maar de oud-speler van de club meldde zich al vrij snel in de voorbereiding ziek en sindsdien is het stil rond hem.

Het verhaal gaat dat hij na zijn succesvolle periode als hoofdcoach geen zin had in een stap terug. Bovendien zou de nieuwe trainer Darije Kalezic een voorkeur hebben voor Regillio Vrede als assistent, ook omdat beiden elkaar goed kennen vanuit hun tijd als voetballer bij RKC Waalwijk.

Roda-directeur Wim Collard ontkent dat verhaal. 'Rick heeft een keiharde burn-out. Wanneer hij terugkeert, durf ik niet te zeggen. Dit kalenderjaar niet, denk ik. Hij kan terugkomen in de rol die hij dit seizoen zou krijgen, als hij dat wil.

'In maart kregen we al de eerste signalen dat Rick ergens mee zat. Daarna nam hij het over van René Trost en vervolgens wonnen we de play-offs', gaat Collard verder. 'Hij zou ook de cursus Coach Betaald Voetbal gaan doen, maar de allereerste sessie daarvoor hing als een molensteen om zijn nek. Rick wist dat we een nieuwe hoofdtrainer zouden aanstellen. Darije heeft eerlijk gezegd: mijn assistenten zijn gelijk, dus én Regillio en Rick.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.