Rick Kruys krijgt vaders ploeg op de knieën

FC Utrecht startte zeer sterk tegen De Graafschap en leek een eenvoudige zege te gaan boeken. Maar pas in de slotfase boog de ploeg van coach Gert Kruys het hoofd, door een schot van zoon Rick Kruys: 1-0.

Gert Kruys, in het verre verleden speler en in het recente verleden nog coach van FC Utrecht, hoopte met De Graafschap een punt te kunnen meenemen uit Nieuw Galgenwaard. Bijna was dat ook gelukt. Maar zijn eigen zoon verpestte dat feestje.

Rick Kruys mocht tien minuten voor het eindsignaal als invaller het veld in. En bij zijn eerste balcontact was het direct raak. De negentienjarige middenvelder haalde uit en zag zijn schot fraai achter doelman Rob van Dijk in het net ploffen.

Het was het doemscenario van vader Gert, die in het programmaboekje van FC Utrecht nog met een knipoog had laten noteren, wat er toch zou gebeuren als zoon Ricky de bal op zijn slof zou nemen...

'Dat zeg je gekscherend en het komt nog uit ook. We deden het goed. Maar dan komt er zo'n snotneus het veld in en die schiet hem fantastisch in de kruising. HIj komt er thuis voorlopig niet meer in', vertelde coach Kruys na afloop.

De drie punten kwamen FC Utrecht toe. In de eerste helft waren de mannen van coach Foeke Booy heer en meester, met de ene na de andere kans als gevolg. De grote vraag was dan ook hoe lang Rob van Dijk zijn doel zou kunnen schoonhouden. Dik tachtig minuten bleek de 35-jarige keeper niet te passeren, waarbij gezegd moet worden dat Utrecht na rust heel wat minder heerste.

Voor Michael Mols kan het duel nog een vervelend staartje hebben. Al in de eerste minuten sloeg de Utrecht-spits tegenstander Milan Berck Beelenkamp. De geblesseerde verdediger van De Graafschap moest direct van het veld en kwam niet meer terug. Scheidsrechter Eric Braamhaar was het incident ontgaan.