Rick Hoogendorp vreest niet voor keerzijde succes RKC Waalwijk

Reacties

RKC Waalwijk beleeft hoogtijdagen. De ploeg van Joseph Oosting, werkend met een klein budget, is met nog drie wedstrijden te spelen volop in de race voor de play-offs om Europees voetbal. Clubicoon Rick Hoogendorp is niet bang dat er een vrije val aan zit te komen. De gewezen spits ziet dat RKC zijn zaakjes prima op orde heeft.

Rick Hoogendorp vreest niet voor keerzijde succes RKC Waalwijk
© Pro Shots

Ondertussen gaat het vizier alweer op een nieuw seizoen. Trainer Oosting vertrekt en in zijn kielzog zullen er ook spelers hun ambities najagen. ‘Dat past ook bij RKC’, vindt Hoogendorp. ‘Voor niemand is dit een eindstation. Ze hebben de scouting op orde, ze hebben de contacten. RKC komt echt wel weer met nieuwe namen op de proppen. Wie kon voorspellen dat Oosting hier zo goed paste? Er zijn veel trainers die naam hebben kunnen maken in Waalwijk, iedere keer paste het perfect. Martin Jol, Ruud Brood, Erwin Koeman, wie hebben ze allemaal wel niet gehad. Dat gaat nu weer gebeuren.’

De doelstelling zal weinig veranderen denkt Hoogendorp. 'In onze tijd waren we met de winterstop al veilig, dat gaat nu niet meer. Het zijn andere tijden, zo snel mogelijk veilig spelen zal altijd de doelstelling zijn. Als je van daaruit lekker op het gemakje tussen plek 8 en 12 terecht kan komen is dat prima. En laat het stadion maar langzaam voller worden. Vergeet niet dat Waalwijk maar klein is en dat er veel Brabantse clubs in de omgeving zitten. Waar is het wel vol tegenwoordig? Alleen bij Feyenoord toch?'

RKC Waalwijk zal voor het volgend seizoen enkele nieuwe gezichten moeten strikken. Henk Fraser wordt zo goed als zeker de opvolger van Oosting, terwijl op spelersgebied inmiddels Mats Seuntjens (FC Utrecht), Pelle Clement en Saïd Bakari (beiden Sparta Rotterdam) een nieuwe club hebben voor volgend seizoen.

De volledige reportage, waarin nog enkele RKC-boegbeelden aan het woord komen, is te lezen in ons weekblad of op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.