Richards neer na botsing met 'grasmaaier' De Jong

Manchester City leed puntenverlies tegen Birmingham City (2-2), maar verloor ook Micah Richards. Nigel de Jong had onbewust een aandeel in het uitvallen van de verdediger.

Richards neer na botsing met 'grasmaaier' De Jong

De Jong heeft inmiddels een reputatie opgebouwd, die hem de bijnaam De Grasmaaier heeft opgeleverd. Maar de blessure voor Richards was niet het gevolg van een onbesuisde actie van de Oranje-international.

In een poging de bal weg te koppen kwam Richards in botsing met De Jong. De verdediger kwam ongelukkig in aanraking met zijn Nederlandse teamgenoot, die met een bandage om het hoofd de wedstrijd kon voortzetten. Richards was minder fortuinlijk.

Richards verloor even het bewustzijn, kreeg op het veld zuurstof toegediend en werd in allerijl naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek de schade mee te vallen. De verdediger hield aan de ongelukkige botsing een hersenschudding over.

De botsing was kenmerkend voor het optreden van Manchester City, dat in de ogen van manager Roberto Mancini weinig goed deed. 'Je kunt niet winnen als je elke wedstrijd twee doelpunten incasseert.' <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's