Reynierse ziet wisselvallig toernooi: 'Een plumpudding'

Reacties

Bondscoach Remy Reynierse kijkt met gemengde gevoelens terug op het wisselvallige toernooi in Toulon. Jong Oranje verloor de laatste groepswedstrijd met 4-0 van Jong Frankrijk en is daardoor uitgeschakeld.

Reynierse ziet wisselvallig toernooi: 'Een plumpudding'

De slotwedstrijd was er een met twee gezichten, volgens Reynierse. 'De eerste helft hebben we het prima gedaan. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter leidt vervolgens de 0-1 in, maar bij die situatie reageerden wij ook onvoldoende alert. Na de pauze weet je dat het je twee goals moet maken om de finale te halen. Dan wordt het snel 0-3 en zakt de boel als een plumpudding in elkaar', aldus de keuzeheer op de website van de KNVB.

Reynierse denkt met gemengde gevoelens terug aan de vier poulewedstrijden. Jong Oranje won twee keer en twee maal liepen de jeugdinternationals tegen een nederlaag aan. 'We hebben in Toulon goede met slechte momenten afgewisseld. Kijk naar onze eerste helft tegen Frankrijk, kijk naar onze tweede helft tegen de Verenigde Staten. Dat zag er prima uit', vindt de trainer. De bondscoach constateert dat het achterin niet goed stond op het prestigieuze jeugdtoernooi: 'We krijgen tien goals tegen in vier wedstrijden, dat is natuurlijk veel te veel.'

Jong Frankrijk neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van groep B. Daar strijden Mexico en Marokko nog om de eerste plaats. Door de ruime nederlaag keert Jong Oranje huiswaarts. De Verenigde Staten wordt tweede in poule A en speelt zondag om de derde plaats.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.