Revelatie Sørloth slaat ook in Turkse topper toe

Trabzonspor heeft zaterdag de Turkse topper tegen Fenerbahçe gewonnen. Alexander Sørloth was andermaal de grote man bij de thuisploeg.

Alexander Sørloth in dienst van het Noorse nationale elftal.
Trabzonspor
Trabzonspor
2 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

De 24-jarige Noor wordt dit seizoen door Crystal Palace verhuurd aan Trabzonspor, waar hij bezig is aan een indrukwekkend seizoen. Sørloth is topscorer van de Süper Lig en sloeg ook zaterdag tegen Fenerbahçe weer toe. De bezoekers kwamen overigens nog wel vroeg op voorsprong. Max Kruse opende binnen een minuut de score: 0-1.

In de vijftiende minuut sloeg Sørloth echter toe. Caleb Ekuban bediende de spits met een splijtende pass, Sørloth nam de bal goed aan en werkte hem achter doelman Altay Bayindr: 1-1. Voor de voormalig FC Groningen-spits was het alweer zijn zestiende competitietreffer in negentien wedstrijden.

Filip Novák maakte er niet veel later ook 2-1 van, waardoor Trabzonspor de vierde zege op rij boekte. De club van Bilal Basaçikoglu, die op de bank bleef en nog wacht op zijn officiële debuut, wipt daardoor over Fenerbahçe heen op de ranglijst. Bij de bezoekers viel Ferdi Kadioglu een kwartier voor tijd nog in voor Garry Rodrigues, maar de jonge middenvelder kon zijn ploeg niet meer inspireren tot een gelijkmaker.