Reuzendoder Burnley laat Spurs glippen in verlenging

Met het schaamrood op de kaken kwalificeerde Tottenham Hotspur zich voor de finale van het toernooi om de League Cup. The Spurs gaven tegen tweedeklasser Burnley een veilige voorsprong weg en ontsnapten in de slotfase van de verlenging: 3-2.

Burnley moest op eigen veld een 4-1 achterstand wegwerken, die de ploeg had opgelopen in de eerste ontmoeting op White Hart Lane. Na eerder al te hebben gestunt tegen Chelsea en Arsenal leek Burnley opnieuw op weg naar een stunt.

Burnley domineerde en Tottenham oogde apathisch op Tuff Moor. Na een half uur schoot Robbie Blake een vrije trap achter keeper Ben Alnwick voor de 1-0. Een kwartier voor tijd zette diezelfde Blake voor en tikte Chris McCann de bal binnen: 2-0. En in de 88ste minuut forceerde Jay Rodriguez een verlenging door de rebound raak te knallen na een vrije trap van Blake.

Waar strafschoppen zich leken aan te dienen, ging het in de 118e minuut dan toch mis voor Burnley. Benoit Assou-Ekotto legde de bal terug voor Roman Pavlioetsjenko, waarna de Rus uithaalde. En in blessuretijd tekende Jermain Defoe nog voor de 3-2.

Tottenham neemt het in de finale op tegen Manchester United, dat zich dinsdag ontdeed van Derby County. Jay Rodriguez maakt 3-0 voor Burnley