Reuzendoder Brentford gaat transferrecord verpulveren

Reacties

Voor supporters van Brentford is 2023 geweldig begonnen. The Bees, toch al bezig aan een weergaloos seizoen in de Premier League, versloegen eerst Liverpool met 3-1, en hebben nu met Kevin Schade een nieuwe aanvaller binnengehaald voor wie ze naar alle waarschijnlijkheid hun transferrecord gaan verbreken.

Reuzendoder Brentford gaat transferrecord verpulveren
© Pro Shots

In eerste instantie gaat het om een huurdeal tussen Brentford en zijn vorige werkgever SC Freiburg, maar beide clubs bevestigen dat het de bedoeling is dat Schade daarna een vaste verbintenis ondertekent in Londen. Die zal lopen tot medio 2028, en met de transfer is een recordbedrag gemoeid: Schade wordt de duurste speler van Brentford ooit. Bedragen noemt de club niet, maar verschillende bronnen melden dat het gaat om een transfersom van 24 miljoen euro. Daarmee breekt Brentford een niet zo oud record: deze zomer nog telde het negentien miljoen neer voor Keane Lewis-Potter van Hull City. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schade kwam dit seizoen door een spierblessure overigens pas acht keer in actie voor Freiburg. In totaal speelde de 21-jarige Duitser 36 wedstrijden voor de ploeg van Christian Streich, die bezig is aan een sensationeel seizoen. In de Bundesliga overwinteren de rood-witten momenteel op een knappe tweede plek. Ook mogen ze nog in Europa terugkomen: in de achtste finale van de Europa League stroomt Freiburg weer in.

Van de ene stuntploeg beweegt Schade naar de volgende. Naast Liverpool gingen ook Manchester City en Manchester United al voor de bijl tegen de ploeg van Thomas Frank. Als alle handtekeningen nog op tijd gezet worden, kan de spits debuteren in het FA Cup-duel met West Ham United van aanstaande zaterdag.

Spelersprofiel

K. Schade


Geboortedatum:
27 november 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Potsdam
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Brentford
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.