Reus maakt eigen galavoorstelling, dubbele hattrick blijft uit

Reacties

Borussia Dortmund heeft zondagavond weinig heel gelaten van Borussia Mönchengladbach. Aan de hand van de uitblinkende Marco Reus toonde de thuisclub herstel na de pijnlijke Europese nederlaag tegen Rangers FC. Reus was betrokken bij vijf goals, één daarvan werd gemaakt door Donyell Malen.

Reus maakt eigen galavoorstelling, dubbele hattrick blijft uit
© Imago
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
6 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Malen kreeg bij afwezigheid van Erling Haaland wederom een basisplaats bij Dortmund en in de 26ste minuut stond hij aan de basis van de 1-0 tegen Gladbach. Een schot van Malen werd gepareerd door keeper Yann Sommer, maar de rebound was een prooi voor Reus. De aanvoerder van Dortmund gunde vervolgens de eerstvolgende drie goals aan teamgenoten. Bij de 2-0, 3-0 en 4-0 was Reus de aangever.

Malen werd door Reus één op één met Sommer gezet (zie video onderaan), invaller Marius Wolf maakte het geweldig af na een breedtepass van Reus en jongeling Youssoufa Moukoko hoefde de bal alleen nog maar in te tikken na een lage voorzet van de gigant die zijn achternaam eer aandeed. Het feest was daarna nog niet voorbij voor Reus, die het allemaal nog wat extra pijnlijker maakte voor Gladbach door de 5-0 te maken.

Zo had Reus twee doelpunten en drie assists achter zijn naam staan, maar een 'dubbele hattrick' kwam er niet voor de aanvoerder. Bijzonder, want Dortmund kreeg in de slotfase nog een strafschop. Het was echter Emre Can die achter de bal ging staan en de eindstand op 6-0 bepaalde.

Eerder op de zondag won koploper Bayern München met de nodige moeite van hekkensluiter Greuther Fürth.

De goal van Malen

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.