Rentree Schaars bij winnend Sporting, winst Cercle

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Sporting Lissabon heeft mede dankzij een treffer van Ricky van Wolfswinkel (de 2-1) gewonnen • In eigen huis versloeg Sporting, waar Stijn Schaars vlak voor tijd zijn rentree maakte na een afwezigheid van vijf maanden, Moreirense met 3-2 door een late treffer in blessuretijd van invaller Valentín Viola • De overige doelpunten werden gemaakt door Diego Capel (Sporting), Nabil Ghilas en Anibal (beiden Moreirense) • Sporting bezet na deze winstpartij plaats zes in de competitie met 33 punten, terwijl Moreirense op plaats veertien staat met 21 punten • • Olympique Nice heeft in de slotfase van de wedstrijd de volle winst gepakt ten koste van Toulouse • Lange tijd leek voormalige Ajacied Dario Cvitanich de matchwinner te worden, maar de late treffer van Wissam Ben Yedder gooide roet in het eten voor de ploeg van trainer Claude Puel • Kevin Anin zorgde met zijn treffer ver in blessuretijd voor drie punten en de vierde plaats voor Nice, waar Luigi Bruins vlak voor tijd mocht invallen • Nice haalde uit 31 wedstrijd 51 punten en doet nog volop mee om Europees voetbal •

• Stade Brest, waar Charlison Benschop werd gewisseld na 58 minuten, heeft een ruime nederlaag (4-0) geleden tegen SC Bastia • Doelpuntenmakers namens de thuisploeg waren Wahbi Khazri, Florian Thauvin (twee treffers) en Anthony Modeste • Daarbij bleef het niet voor trainer Landry Chauvin, want met nog dertien minuten te gaan moest zijn elftal verder met tien vanwege de rode kaart van Brest-doelman Joan Hartock • Stade Brest staat nog altijd voorlaatste met 29 punten, terwijl Bastia op plaats twaalf staat met 39 punten •

• Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt met het oog op het kampioenschap • PSG, waar Gregory van der Wiel in de basisopstelling begon, won op bezoek bij Stade Rennes met 2-0 • De doelpuntenmakers namens de topclub uit Parijs waren Jérémy Ménez en Zlatan Ibrahimovic • PSG blijft koploper in Frankrijk met 64 punten uit 31 wedstrijden • De voorsprong op achtervolger Olympique Marseille bedraagt zeven punten • • Cercle Brugge heeft voor het eerst sinds 16 januari van dit jaar in competitieverband gewonnen • In de degradatie-play-off won de ploeg, waar trainer Foeke Booy deze week werd ontslagen, met 1-0 van Beerschot AC • Namens Brugge kroonde de Portugees William Carvalho zich tot matchwinner • Beide ploegen wonnen één keer van elkaar • De komende wedstrijden in de zogeheten best-of-five moeten uitwijzen wie degradeert •

• Anderlecht heeft ook zijn tweede play off-wedstrijd niet gewonnen • De koploper van België, waar Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck de wedstrijd voor de ploeg van trainer John van den Brom vol maakten, speelde op bezoek bij Luik doelpuntloos gelijk •. Door het gelijkspel kan het zondag de eerste plaats kwijtraken aan Zulte Waregem, dat moet aantreden tegen RC Genk • De ploeg van trainer Mario Been won vorige week van Anderlecht • • Galatasaray, waar Wesley Sneijder wederom in de rust werd gewisseld, heeft zich in de tweede helft weten te behoeden van een afgang tegen hekkensluiter Mersin Idmanyurd • In eigen huis keek de Turkse topclub na drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan en moest het na dertig minuten verder met tien man, nadat Dany Nounkeu de rode kaart kreeg • Felipe Melo en Didier Drogba (twee treffers) bezorgden Galatasaray uiteindelijk de overwinning (3-1) • Galatasaray blijft hierdoor fier aan kop met zeven punten voorsprong op achtervolger Fenerbahçe, dat morgen aantreedt tegen Orduspor • Opvallend in deze wedstrijd was het wegsturen van de complete technische staf van Galatasaray • • Spartak Moskou heeft weer niet weten te winnen • Op bezoek bij FK Rostov verloor de club met 1-0 door een treffer van Danko Lazovic • De voormalige aanvaller van PSV scoorde vanaf elf meter • Spartak wist na de winterstop pas een keer te winnen en bezet na de nederlaag van zaterdag de zevende plaats met een achterstand van liefst achttien punten op koploper CSKA Moskou • Rostov staat na 23 duels op de elfde plaats in Rusland • • Celtic stevent af op het kampioenschap van Schotland • De club uit Glasgow won zaterdag met 3-0 van Hibernian en leek vandaag al het kampioenschap te kunnen vieren, maar een late treffer van James McFadden namens Motherwell gooide roet in het eten • Motherwell speelde met 2-2 gelijk tegen St. Mirren • Namens Celtic waren Kris Commons (twee keer) en Mikael Lustig trefzeker • Celtic staat riant aan kop in de Schotse competitie met vijftien punten voorsprong op achtervolger Motherwell • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.