Rentree Rodwell uitgesloten: voormalig Vitesse-doelwit zit in wak

Reacties

Sunderland baalt ervan dat Jack Rodwell in januari niet naar Vitesse is vertrokken. De middenvelder heeft al sinds september geen competitiewedstrijd meer gespeeld voor The Black Cats en vrijdag zal hij ook niet meedoen tegen hoogvlieger Fulham.

Rentree Rodwell uitgesloten: voormalig Vitesse-doelwit zit in wak

Drievoudig Engels international Rodwell komt niet in de toekomstplannen van Sunderland voor en in januari mocht hij dan ook transfervrij vertrekken. Vitesse meldde dat de middenvelder op proef zou komen, maar een dag later volgde er een bericht uit Arnhem dat dit vanwege 'organisatorische redenen' niet doorging.

Rodwell bleef dus bij Sunderland, waar hij ruim 80.000 euro per week aan salaris krijgt. Voor dat bedrag doet de 27-jarige middenvelder niet veel. Ondanks het dramatische seizoen dat Sunderland beleefde in het Championship kreeg Rodwell geen nieuwe kans van Coleman en het voormalige toptalent heeft dan ook al maandenlang niet meer in het eerste elftal gespeeld. 

Afgelopen weekend degradeerde Sunderland voor het tweede jaar op rij, nu naar de League One, en Coleman kreeg donderdag de vraag of dit zou betekenen dat Rodwell vrijdag tegen Fulham weer eens in actie zou kunnen komen. Dat zit er niet in. 'Om eerlijk te zijn weet ik niet waar Jack zit', zei Coleman volgens Sky Sports. 'Dus nee, hij zal niet bij de wedstrijdselectie zitten.' Coleman bedoelde dit niet letterlijk: hij refereerde aan de mentale staat van Rodwell.

'Ik weet niet eens of hij wel honderd procent fit is... We zitten vast aan een speler die niet voor Sunderland wil spelen en wil vertrekken. Maar waar moet hij dan naartoe? Zijn contract maakt het lastig', aldus Coleman.

De verbintenis van Rodwell loopt nog een jaar door en vanwege zijn veranderde status weet de voormalig middenvelder van onder meer Manchester City dat hij elders flink zal moeten inleveren. 'We zullen zien wat er gaat gebeuren', zei Coleman. 'Ik weet dat Jack in een interview heeft gezegd dat hij weer voor de Engelse ploeg wil spelen. Om dat te kunnen bereiken, zal hij ergens anders moeten gaan voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.