Rentree lonkt voor Danjuma na 150 dagen blessureleed

Reacties

Arnaut Danjuma Groeneveld staat voor zijn langverwachte rentree. De 22-jarige aanvaller krijgt mogelijk zondag thuis tegen Royal Excel Moeskroen weer speeltijd.

Rentree lonkt voor Danjuma na 150 dagen blessureleed

De carrière van Danjuma verliep de eerste maanden van dit seizoen stormachtig, want nadat hij afgelopen zomer de overstap maakte van NEC naar Club Brugge ging het snel. Namens de Belgische topclub scoorde Danjuma vijf keer in vijftien wedstrijden, waarna hij in oktober zelfs zijn debuut maakte in Oranje.

Kort daarna ging het mis, want op 19 oktober kwam Danjuma voor het laatst in actie. Een enkelblessure hield hem bijna vijf maanden aan de kant. Er gloort echter licht aan de horizon. 'Hij was goed bezig op training', liet Brugge-trainer Ivan Leko weten. 'Het is de eerste week dat Danjuma op een normale manier kon trainen. Als hij geen reactie ondervindt, hoop ik dat hij zondag bij de selectie zit.'

Leko wil echter geen risico nemen met Danjuma in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. 'De prioriteit blijft winnen tegen Moeskroen. Danjuma is heel belangrijk voor ons, maar zijn minuten zijn ondergeschikt aan een zege tegen Moeskroen. Daar ligt onze concentratie.'

Na het thuisduel met Moeskroen begint voor Brugge de play-offs. De bovenste zes ploegen uit de Pro League strijden daarin om de titel. Ook het Anderlecht van trainer Fred Rutten is al zeker van deelname. Voor aanvang van de play-offs worden de punten gedeeld door twee (en eventueel afgerond naar boven).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.