Rentree Kishna geeft hoopgevende avond ADO extra kleur

Reacties

ADO Den Haag heeft een welkom resultaat geboekt tegen SC Heerenveen. De rentree van Ricardo Kishna maakte de avond in Den Haag extra bijzonder.

Rentree Kishna geeft hoopgevende avond ADO extra kleur
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Op 17 september 2017 had hij voor het laatst een wedstrijd in een hoofdmacht gespeeld. Blessureleed had de 25-jarige aanvaller sinds dat duel met Ajax gedwongen tot de rol van revaliderende toeschouwer. Ruim drie jaar na die zwarte dag kan hij zich dan eindelijk weer voetballer noemen.

Want Kishna maakte op deze 28ste november in 2020 zijn rentree in het betaald voetbal. Het was een rentree die iets vroeger kwam dan verwacht. Al in de eerste helft van de wedstrijd tegen SC Heerenveen moest hij zijn trainingspak uitdoen om als vervanger van David Philipp binnen de lijnen te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tegenover de mooie entree van Kishna stond de tegenvaller van de blessure van Philipp. De Duitse aanvaller verdween hinkend de catacomben in, terwijl het juist deze nieuweling was geweest die de hoop van ADO leven had ingeblazen. In de dertiende minuut had hij de thuisploeg op voorsprong geschoten.

Die snelle goal zal Ruud Brood ook goed hebben gedaan. Zijn debuut als trainer van ADO Den Haag was vorige week uitgelopen op een enorme deceptie. De vernedering op Het Kasteel had hem ertoe had gebracht zijn basisploeg voor het duel met SC Heerenveen op de schop te nemen. Boy Kemper, Michiel Kramer, Pascu en Philipp werden gepromoveerd tot basiskracht. En juist de laatste twee tekenden als voorbereider en als afmaker voor de goede start.

Lang hield de Haagse vreugde niet stand, want binnen drie minuten was de voorsprong al weer verdwenen. Na een een-twee met Ibrahim Dresevic tekende Joey Veerman voor de gelijkmaker. Het Friese doelpunt was gezien het vertoonde verzet ook een weinig hoopgevend teken aan de wand voor Brood.

Gaandeweg de wedstrijd gloorde er steeds meer hoop voor de opvolger van Aleksandar Rankovic op een eerste positief resultaat. Heerenveen was niet bij machte het toch niet van vertrouwen overlopend ADO in verlegenheid te brengen. De gastheren lieten wel hun defensieve kwetsbaarheid zien, maar een Friese afstraffing bleef achterwege. Daarom was de mooie Haagse avond voor Kishna - die zelfs als aanvoerder de wedstrijd afmaakte - ook een mooie avond voor ADO.

ADO Den Haag Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

De 7,5 is voor Joey Veerman en de 5 voor Henk Veerman.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.