Rel voorlopig ten einde: groot deel van Spaanse speelsters heft boycot op

Reacties

Een groot deel van de Spaanse internationals heeft de boycot van de nationale ploeg opgeheven. Van de 23 speelsters die werden opgeroepen voor de start van de Nations League, hebben 21 nu een akkoord bereikt met de Spaanse voetbalbond (RFEF).

Rel voorlopig ten einde: groot deel van Spaanse speelsters heft boycot op
© Pro Shots

Dat is de uitkomst van urenlange gesprekken die in de nacht van dinsdag op woensdag hebben plaatsgevonden. De Spaanse internationals weigerden na alle ophef rondom de veelbesproken kus van de inmiddels opgestapte voorzitter Luis Rubiales aan international Jenni Hermoso aanvankelijk nog uit te komen voor het nationale elftal.

Na gesprekken met bondscoach Montse Tome en Minister van Sport Victor Francos (foto) is de kou uit de lucht. De speelsters wilden toezeggingen van de voetbalbond over in hun ogen noodzakelijke veranderingen. De uitkomst van de gesprekken is dat er onder meer een speciale commissie wordt opgericht die dat in goede banen moet leiden.

Van de 23 opgeroepen speelsters zijn er 21 die weer bereid zijn om uit te komen voor de nationale ploeg. Twee van hen zijn wel naar huis gegaan, maar hoeven niet te vrezen voor verdere consequenties. Francos bevestigde vanochtend tegenover de Spaanse pers dat hun 'persoonlijke beslissingen' worden gerespecteerd en dat er geen boete of schorsing dreigt.

De Spaanse bond wekte de woede van Hermoso, die het onbegrijpelijk vond dat er speelsters werden opgeroepen terwijl zij hadden laten weten niet langer uit te willen komen voor de nationale ploeg. Dat er nu geen sancties volgen voor degenen die bij hun besluit blijven, wordt gezien als een stap in de goede richting. 'Maar er is nog een lange weg te gaan', aldus Futpro-baas Amanda Gutiérrez.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje Vrouwen
Meer over Spanje Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.