Reis mag dromen van Champions League-debuut

Reacties

Barcelona heeft Ludovit Reis toegevoegd aan de Champions League-selectie voor het restant van de competitie in augustus. De twintigjarige middenvelder is een van de 25 spelers die de Catalanen inschreven. Joshua Zirkzee werd bij de herziening van de selectie bij Bayern München juist van de A-lijst gehaald.

Reis mag dromen van Champions League-debuut
© Pro Shots

Reis wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht van Barcelona en speelde dit seizoen zijn wedstrijden bij het tweede elftal. Trainer Quique Setién neemt hem nu op in de Champions League-selectie, al lijkt de kans klein dat er een debuut in zit voor de jonge Nederlander. Naast Reis werd ook Jorge Cuenca toegevoegd. Ferrán Sarsanedas en Kike Saverio vielen af. Saverio is inmiddels vertrokken bij Barça, dat het zaterdag in de achtste finale opneemt tegen Napoli.

Zirkzee
Bij Bayern valt op dat Zirkzee buiten de boot is gevallen, net als Lasse Mai, Oliver Batista Meier en Sarpreet Singh. Trainer Hansi Flick heeft maar drie nieuwe spelers toegevoegd: Bright Arrey-Mbi, Jamal Musiala en Malik Tillman. Voor zover bekend is Zirkzee niet geblesseerd. Afgelopen weekend scoorde de Nederlander nog in een onderling oefenduel bij Bayern. Via de B-lijst zou Zirkzee vanwege zijn jonge leeftijd alsnog speelminuten kunnen maken.

Zirkzee mocht in de Bundesliga al vaker ruiken aan het echte werk. De aanvaller scoorde bij zijn debuut tegen SC Freiburg en vervolgens ook tegen VfL Wolfsburg. Later, toen Robert Lewandowski niet inzetbaar was, zorgde Zirkzee ook tegen 1899 Hoffenheim voor een goal. In de Champions League debuteerde hij al wel met een invalbeurt van enkele minuten thuis tegen Tottenham Hotspur.

Zirkzee kan de eerste spits van Oranje worden: 'Het talent spat er van af'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.