Reijnders wint 'Tijjani-strijd' in de Serie A ondanks treffer Noslin

AC Milan heeft zondag een uitzege geboekt tegen Hellas Verona. Tijjani Reijnders begon in de basis bij de bezoekers, Tijjani Noslin zorgde voor de eretreffer van Verona.

Hellas Verona
1 - 3
AC Milan
AC Milan

Het was lang wachten op een doelpunt, maar op slag van rust brak linksback Theo Hernández de ban voor AC Milan. De Franse linksback hield de bal knap binnen en prikte de 0-1 tegen de touwen. Kort na rust profiteerde Christian Pulisic van een enorme fout van Pawel Dawidowicz door in de rebound de voorsprong te verdubbelen.

De wedstrijd leek dan ook beslist, maar daar bracht een Nederlander tijdelijk verandering in. De 24-jarige Noslin - die in de winter overkwam van Fortuna Sittard - zorgde op fraaie wijze voor de 1-2. De aanvaller pikte de bal op en volleerde heerlijk raak. Eerder dit seizoen was Noslin ook al trefzeker tegen Juventus.

Tien minuten voor tijd gooide AC Milan de wedstrijd echter alsnog in het slot. Een hoekschop van de bezoekers werd weggewerkt, maar viel pardoes voor de voeten van Samuel Chukwueze. De invaller twijfelde geen moment en zette knap de 1-3 eindstand op het bord.

AC Milan staat na de zege drie punten los van nummer drie Juventus. De ploeg van Massimiliano Allegri speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen Genoa. Clubtopscorer Dušan Vlahović kreeg in de slotfase een rode kaart.