Reijnders: 'Ik heb tot nu toe een goede indruk achtergelaten'

Reacties

Eén van de mooiste transfers van een Nederlandse speler deze zomer was die van Tijjani Reijnders, die AZ verruilde voor AC Milan. Na een paar weken liet de 25-jarige Zwolse middenvelder van zich horen.

Reijnders: 'Ik heb tot nu toe een goede indruk achtergelaten'
© Pro Shots

'Ja, heel goed', vertelde Reijnders bij Rondo toen hem werd gevraagd hoe het hem voorlopig bevalt. 'Eerst natuurlijk een trainingskamp in Amerika. Dan speel je ineens je oefenwedstrijden tegen Real Madrid, Juventus en Barcelona. Dat is wel even wat anders, ja. Als ik de geluiden binnen de club mag geloven, heb ik een goede indruk achtergelaten. Het is aan mij om dat nu vol te houden. Dit is wel wat anders dan AZ, de intensiteit ligt veel hoger. Het is explosiever. Alleen maar mooi voor mij om me hier verder te ontwikkelen.'

Hoe reageerde Reijnders toen hij hoorde dat zo'n grote club hem wilde kopen? 'Eerst dacht ik: het zal wel, maar toen het serieus begon te worden, wilde ik zeker voor deze stap gaan. Je voelt meteen dat dit een enorm grote club is. Er staan fans te wachten voor een foto bij de medische keuring. Maar ook wat we in Amerika meemaakten, een vriendschappelijke wedstrijd voor tachtigduizend man.'

Milan-legende Marco van Basten, vaste gast bij Rondo, wilde weten of de aanwinst van 'zijn' club al een huis had. 'Ja, in Porta Nova, in de buurt van het centrum. Je zit veertig minuten van Milanello af, mijn vrouw en ik kunnen er eind augustus in. Ik kijk er heel erg naar uit', aldus Reijnders, die beloofde om zo snel mogelijk Italiaans te leren.

Reijnders kan volgende week maandag zijn officiële debuut maken bij Milan, en hij kan gelijk zijn vriend Sam Beukema opzoeken. Die speelt namelijk voor tegenstander en thuisploeg Bologna.

Ma 21 aug. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer T. Reijnders
Meer over T. Reijnders
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.