Redan debuteert bij Jong Oranje als vervanger Boadu

Reacties

Bondscoach Erwin van de Looi heeft Daishawn Redan voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje gehaald. De achttienjarige aanvaller van Hertha BSC is opgeroepen als vervanger van Myron Boadu, die zich heeft afgemeld met lichte bovenbeenklachten.

Redan debuteert bij Jong Oranje als vervanger Boadu

Boadu moet daardoor een streep zetten door zijn debuut voor Nederland Onder-21. De achttienjarige spits mocht zich na zijn uitstekende seizoenstart bij AZ, waarvoor hij al drie keer scoorde in de Eredivisie en de Europa League-voorronden en nog enkele goals voorbereidde, melden voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus van komende dinsdag.

Van de Looi moest bij de start van de nieuwe cyclus al stellen zonder Justin Kluivert, omdat hij zich bij Oranje mocht melden als vervanger van Steven Bergwijn. Nu valt dus ook Boadu weg en mag Redan het laten zien bij Jong Oranje. De Amsterdammer was vorig jaar nog veelvuldig trefzeker voor Oranje Onder-19 en maakte deze zomer de overstap van Chelsea naar Hertha.

De bij Ajax opgeleide Redan maakte eind augustus al zijn Bundesliga-debuut voor Hertha als invaller tegen VfL Wolfsburg en scoorde al vier keer voor het tweede elftal van Hertha in de Regionalliga. Het resulteert nu in een oproep voor Jong Oranje, waar behalve Boadu ook Tyrell Malacia zich heeft afgemeld. De linksback van Feyenoord is ziek. Voor hem roept Van de Looi geen vervanger op.

'Verrassend dat Chelsea zeer talentvolle Redan zomaar laat gaan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.