Recordtreffer Hernández is opmaat royale zege Uruguay

Uruguay heeft zich zonder zijn vedettes geplaatst voor de halve finales van de Confederations Cup. Abel Hernández nam tegen Tahiti de honneurs met verve waar (8-0).

Uruguay voelde zich zeker van zijn zaak. Bondscoach Oscár Tabárez hield daarom met Edinson Cavani, Luis Suarez en Diego Forlán zijn belangrijkste aanvallers op de bank. Hij kreeg zijn gelijk dat ook met een B-aanval Tahiti simpel opzij kon worden gezet.

Abel Hernández deed al na 79 seconden van zich spreken. De openingstreffer gaat de boeken in als de snelste goal in de Confederations Cup-historie. Het record stond sinds 2003 op naam van Tuncay Sanly. De Turk scoorde tien jaar geleden in de strijd om de derde plaats tegen Colombia na 105 seconden.

Hernández deed zijn illustere collega's vergeten door in de 24ste minuut de 2-0 aan te tekenen en op slag van rust ook de 4-0 voor zijn rekening te nemen. De derde Uruguayaanse treffer kwam op naam van Diego Pérez.

Andrés ScottiIn de tweede helft eiste Andrés Scotti de hoofdrol op. De Uruguayaanse verdediger zag in de vijftigste minuut zijn strafschop gekeerd worden door doelman Gilbert Meriel en kreeg een minuut later zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een overtreding.

Scotti schreef daarmee ook Confederations Cup-geschiedenis, want nimmer eerder kreeg een speler tijdens het mondiale toernooi twee gele kaarten in één wedstrijd. Tahiti-verdediger Teherivarii Ludivion volgde acht minuten later het slechte voorbeeld.

Oud-Ajacied Nicolás Lodeiro en Hernández voerden daarna nog de score op, voordat Suarez als invaller met twee goals de eindstand op 8-0 bepaalde. Dankzij de zege en het resultaat bij Nigeria-Spanje (0-3) kwalificeerde Uruguay zich voor de halve finales. Daarin is woensdag Brazilië de tegenstander.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.