Jubilaris Forlán helpt Uruguay aan cruciale overwinning

Uruguay heeft dankzij Diego Forlán een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de Confederations Cup. Na de 2-1 zege op Nigeria lonkt de halve finale.

Jubilaris Forlán helpt Uruguay aan cruciale overwinning

Diego Forlán leverde een grote bijdrage aan het succes in Salvador. De aanvaller bereidde in de negentiende minuut de openingstreffer van Diego Lugano voor. Na een overstapje van Edinson Cavani schoot de verdediger van Málaga van dichtbij raak.

Na de Nigeriaanse gelijkmaker van John Obi Mikel nam Forlán in de 51ste minuut de winnende treffer voor zijn rekening. De 34-jarige spits stond aan het eind van een snelle counter, waarbij ook Luis Suarez en Edinson Cavani een rol speelden.

De hoofdrol van Forlán paste bij het moment aangezien hij voor de honderdste keer aantrad voor Uruguay. 'Hij is een topspits vanwege de manier waarop hij beide benen gebruikt en vanwege zijn balbehandeling', zei bondscoach Oscar Tabárez. 'Tegen Nigeria heeft hij dat talent gedemonstreerd.'

Voor Uruguay was het een cruciaal succes. Tabárez zag Nigeria voor het toernooi als belangrijkste concurrent om met Spanje deze groepsfase door te komen. 'Sinds de loting wisten we dat dit een enorm belangrijke wedstrijd zou worden. We hebben een grote stap gezet in de richting van de halve finales, maar we zijn er nog niet.'

Met de wedstrijd voor de boeg tegen het nietige Tahiti, terwijl Nigeria het duel met Spanje wacht, kan Uruguay zich opmaken voor de strijd om een plaats in de finale.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen