Records houden de kampioenen van Guardiola messcherp

Reacties

De honger van Pep Guardiola is nog lang niet gestild dit seizoen bij Manchester City. Nu het kampioenschap al een tijdje binnen is, houden records The Citizens scherp.

Records houden de kampioenen van Guardiola messcherp

Zondagmiddag maakte Manchester City er een grote rondo van tegen Swansea City (5-0). City noteerde over de hele wedstrijd liefst 82 procent balbezit en verstuurde meer dan duizend passes. Na de zege staat de formatie uit Manchester op negentig punten. Hiermee zijn ze slechts vijf punten verwijderd van het Premier League-record van Chelsea uit het seizoen 2004/05.

'De titel is binnen, nu jagen we op records', was Guardiola stellig na de klinkende zege. 'De klus is nooit geklaard in het voetbal. Je moet jezelf altijd blijven verbeteren. Als je er alleen maar genoegen mee hebt dat je kampioen bent, dan kun je niet zo spelen zoals wij nu. We willen ons blijven verbeteren met oog op volgend seizoen. We willen de jaargang goed afsluiten.'

Het huidige puntenaantal van Manchester City is al een clubrecord. Het puntenaantal van 89 uit het seizoen 2011/12 is al uit de boeken gespeeld. Guardiola heeft nu ook de mogelijkheid om een oudere statistiek van zichzelf wat op te vijzelen. Als trainer van Barcelona behaalde de Spanjaard namelijk een puntenaantal van 99 in het seizoen 2009/10. Met nog vier Premier League-wedstrijden te gaan kan ook dit record worden aangescherpt.

Magische grens van honderd
Het is ook nog nooit voorgekomen in Engeland dat er op het hoogste podium een team met een puntentotaal van boven de honderd eindigde. Om deze magische grens te doorbreken heeft de formatie van Guardiola nog tien punten nodig uit de laatste vier duels.

Chelsea kreeg het in het seizoen 2016/17 voor elkaar om liefst dertig zeges te boeken. Ook dit record ligt binnen handbereik van de machine van Guardiola. Bovendien flikte Chelsea het ooit om liefst 103 doelpunten in een seizoen (2009/10) te maken. Om dit aantal te evenaren heeft City nog maar vijf treffers nodig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.