Recordjacht Higuaín op zijn gat door flinke schorsing

Reacties

Goaltjesdief Gonzalo Higuaín moet zijn jacht op het Serie A-record van Gino Rossetti staken door een schorsing van vier wedstrijden. De spits van Napoli werd in het competitieduel met Udinese (3-1 nederlaag) met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en barstte daarna oog in oog met scheidsrechter Massimiliano Irrati uit in woede.

Recordjacht Higuaín op zijn gat door flinke schorsing

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) legde hem één wedstrijd schorsing op voor zijn twee gele kaarten en drie voor zijn misbaar na het tonen van de rode prent. Daardoor mist het goudhaantje van trainer Maurizio Sarri - één duel geschorst wegens commentaar op de leiding in hetzelfde duel - de competitiewedstrijden tegen achtereenvolgens Hellas Verona, Internazionale, Bologna en AS Roma.

De recordjacht van de Argentijn, die door zijn goal tegen Udinese al wel een clubrecord vestigde en op dertig competitietreffers kwam, komt daardoor in een impasse. Pipita was namelijk hard op weg zich tot de meest productieve speler ooit te kronen in de Serie A. Dat record staat nog altijd op naam van Gino Rossetti. Hij eindigde in het seizoen 1928/29 namens Torino op 36 goals.

Higuaín vervolgt zijn jacht pas weer op 2 mei. Die dag komt het Atalanta Bergamo van middenvelder Marten de Roon op bezoek in Napels. De voormalig spits van Real Madrid en River Plate die tevens twintigduizend euro boete moet betalen voor zijn misdragingen heeft door de schorsing nog maar drie competitiewedstrijden - tegen Atalanta Bergamo, Torino en Frosinone - om minimaal zes keer te scoren.

Serie A-spitsen met meer dan 30 goals in één seizoen
Speler Club Doelpunten Seizoen
Gino Rossetti Torino 36 1928/29
Julio Libonatti Torino 35 1927/28
Gunnar Nordahl AC Milan 35 1949/50
Gunnar Nordahl AC Milan 34 1950/51
Antonio Angelillo Internazionale 33 1958/59
Luca Toni Fiorentina 31 2005/06
John Hansen Juventus 30 1951/52
Gonzalo Higuaín Napoli 30 2015/16
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.