Recordhouder Hodgson viert rentree op 'oude dag' met last minute-zege

Roy Hodgson (75) heeft zijn rentree in de Premier League bij Crystal Palace gevierd met een overwinning op Leicester City. De oudste manager ooit in de hoogste Engelse afdeling haalde in diep in de blessuretijd opgelucht adem.

Crystal Palace
2 - 1
Leicester City

Hodgson werd vorige maand aangesteld als opvolger van Patrick Vieira en scherpte direct zijn record van oudste manager in de Premier League aan met 75 jaar en 235 dagen. Zijn terugkeer op Selhurst Park, waar hij tussen 2017 en 2021 ook al werkzaam was, leverde de Londense club direct drie punten op.

Leicester nam tien minuten na rust de leiding via een goal van Ricardo Pereira, maar kort daarna kwam Crystal Palace weer langszij: Leicester-keeper Daniel Iversen werkte de bal in eigen doel na een vrije trap van Eberechi Eze. Beide ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen, maar in de vijfde minuut van de extra tijd bezorgde invaller Jean-Philippe Mateta Hodgson alsnog een zege bij zijn rentree.

Crystal Palace noteerde voor rust al twintig doelpogingen, iets wat geen enkele club in de Premier League lukte sinds Liverpool bij Liverpool - Leicester City in 2015. Bij de dertigste doelpoging van Crystal Palace, de huidige nummer twaalf in de stand, viel de 2-1 van Mateta en had Hodgson weer alle reden tot lachen.