Recordbreker Ronaldo in één adem genoemd met 'het heilige voetbalmonster'

Reacties

Heeft Juventus-vedette Cristiano Ronaldo sinds dinsdagavond evenveel doelpunten gemaakt als voetbalgrootheid Pelé? Over die vraag bestaat nogal wat discussie, maar meerdere Italiaanse media zijn ervan overtuigd dat het antwoord 'ja' is. Hoe het ook zij: de Portugees zorgde tegen Spezia wederom voor een schitterende mijlpaal.

Recordbreker Ronaldo in één adem genoemd met 'het heilige voetbalmonster'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Spezia
Spezia

CR7 speelde dinsdagavond zijn 600ste competitiewedstrijd als prof, dat heuglijke feit vierde hij met een 3-0 zege op het Spezia van bankzitter Jeroen Zoet. De Portugese vedette scoorde ook nog: in de 89ste minuut bepaalde hij de eindstand. Daarmee bereikte hij nóg maar eens een mijlpaal. Ronaldo is nu de enige speler ter wereld die in de afgelopen twaalf seizoenen (!) minimaal twintig doelpunten (!) heeft gemaakt in een van de vijf grootste Europese competities.

Ronaldo begon zijn reeks niet bij Manchester United, waar hij in zijn laatste seizoen (2008/09) 'slechts' 18 goals maakte in competitieverband. Na zijn overstap bij Real Madrid ontplofte hij echter. Tussen de seizoenen 2009/10 en 2017/18 maakte hij er achtereenvolgens (schrik niet) 26, 40, 46, 34, 31, 48, 35, 25 en 26. Daarna stapte hij over naar Juventus, waarvoor hij in de Serie A in de vorige twee seizoenen 21 en 31 keer scoorde. Dit seizoen staat hij dus al op 20 treffers, terwijl er nog veertien duels te gaan zijn.

Vooral in Italiaanse media wordt bovendien gemeld dat Ronaldo nu Pelé heeft geëvenaard. O Rei (De Koning) was in zijn loopbaan volgens sommige tellingen goed voor 767 goals, precies het aantal dat de Juve-aanvaller nu ook heeft gehaald. Maar over het precieze aantal goals van de Braziliaanse grootheid bestaan nogal wat twijfels, waardoor het record verre van officieel is.

Toch zoomt La Gazzetta dello Sport in op het feit dat Pelé nu achterhaald is. 'Uitgerekend op de dag dat de Braziliaan gevaccineerd is tegen het coronavirus. "Het is nog niet voorbij", liet Pelé weten op Instagram. Zoals ook de loopbaan en de honger van Ronaldo nog niet voorbij zijn. Er zijn nogal wat verschillende meningen over de doelpunten van Pelé, maar wij van La Gazzetta houden 767 goals aan. En dus staat de naam van Ronaldo nu naast die van het heilige voetbalmonster.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.