Recordbrekend Bayern denkt niet aan Bellingham: 'Wij hebben Gravenberch'

Reacties

Jude Bellingham is op dit moment misschien wel de meest begeerde tiener in het mondiale voetbal. Maar op de radar van Bayern München staat het wonderkind van Borussia Dortmund niet, als we CEO Oliver Kahn mogen geloven.

Recordbrekend Bayern denkt niet aan Bellingham: 'Wij hebben Gravenberch'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
5 - 0
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen

In een interview met BILD geeft Kahn aan veel vertrouwen te hebben in onder anderen Ryan Gravenberch, die dinsdagavond tegen Viktoria Plzen van het eerste tot het laatste fluitsignaal te zien was. 'We denken er überhaupt niet over. Natuurlijk is Bellingham een fenomenale speler. Maar wij hebben Kimmich, Goretzka, Gravenberch, Sabitzer...'

'Ik kan zeggen dat we goed bezet zijn op die positie', aldus de voormalige doelman. Naast Gravenberch zag Kahn in de Allianz Arena ook Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt de volle negentig minuten maken in de eclatante zege (5-0) tegen Viktoria. 'De jongens deden het heel goed. Dit is hoe je een wedstrijd benadert', klonk trainer Julian Nagelsmann opgetogen na afloop.

Record
De overwinning betekende dat Bayern maar weer eens een record verbrak. Der Rekordmeister boekte nu 31 winstpartijen op rij in de groepsfase van de Champions League. Daarmee wordt het oude record van Real Madrid (2012-2017) uit de boeken geschoten.

Toen Bayern eind september 2017 de laatste nederlaag in de groepsfase van de Champions League leed, was PSG (3-0) de opponent. Alleen Joshua Kimmich en Thomas Müller waren toen ook al van de partij. Om de reeks voort te zetten, moet Bayern achtereenvolgens Viktoria Plzen (uit), Barcelona (uit) en Internazionale (thuis) van zeges afhouden.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.