Record bijna uit zicht voor Van Persie, averij Arsenal

Arsenal heeft ondanks een groot overwicht in eigen huis twee punten verloren tegen Wolverhampton Wanderers. Door het 1-1 gelijkspel zag Robin van Persie de kans dat hij het Premier League-record van Alan Shearer breekt of evenaart flink slinken.

Record bijna uit zicht voor Van Persie, averij Arsenal

Arsenal-manager Arsène Wenger deed ondanks het overvolle programma in Engeland opnieuw een beroep op zijn uitblinker Van Persie. In de levendige beginfase ging het spel op en neer maar nam de thuisploeg al snel afstand.

Na acht minuten spelen werd de Ivoriaan Gervinho op sublieme wijze weggestuurd door Yossi Benayoun. De aanvaller schatte de steekbal van de Israëliër op waarde, kapte doelman Wayne Hennessey uit en schoof de bal in de vrije hoek: 1-0.

In het vervolg waren de kansen steeds voor Arsenal, maar ontpopte de Welshman Hennessey zich tot grote sta-in-de-weg voor Van Persie & co. Vlak voor rust deed de gelijkmaker geen recht aan het spelbeeld. Steven Fletcher zette slim zijn hoofd tegen de bal en zag het speeltuig met het nodige effect in de lange hoek verdwijnen: 1-1.

In het tweede bedrijf was Arsenal diverse keren dicht bij de 2-1. Van Persie ook. De Oranje-international vond na een schitterende vrije trap Hennessey op zijn weg. De goalie tikte de bal ternauwernood over de lat. Ook tegen tien man - Nenad Milijas kreeg rood na een harde charge op de benen van Mikel Arteta - kon Arsenal het verschil niet maken. Hennessey kroonde zich, mede door weer drie keer Van Persie van het scoren af te houden - tot de gevierde man. Met kunst- en vliegwerk sleepten The Wolves het puntje over de streep.

Door het uitblijven van een treffer wordt het voor Van Persie een hele opgave het record van Shearer te breken. De Engelsman kwam in het kalenderjaar 1995 tot 36 competitietreffers. Van Persie staat nog steeds op 34 en heeft alleen het duel op oudejaarsdag nog om minimaal twee keer te scoren. Dan is in Londen Queens Park Rangers de opponent van Arsenal.

Door het gelijkspel laat Arsenal de kans liggen Chelsea op de ranglijst te passeren. De ploeg van Wenger vergaarde 33 punten is nog steeds vijfde. De achterstand op Chelsea, Tottenham Hotspur en de beide grootmachten uit Manchester (gedeelde koplopers) bedraagt respectievelijk één, twee en twaalf punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's