Rechter verbiedt Real Madrid facelift voor Bernabéu

Reacties

Er gaat voorlopig een streep door de grootschalige plannen van Real Madrid om stadion Bernabéu te moderniseren. Het Spaanse hooggerechtshof heeft het project van 400 miljoen euro afgewezen.

Rechter verbiedt Real Madrid facelift voor Bernabéu

Precies een jaar geleden presenteerde Real Madrid-preses Florentino Pérez de indrukwekkende bouwtekeningen met bijbehorende animaties, gemaakt door het Duitse architectenbureau voor GMP. Met als inspiratie het Romeinse Colosseum zou het huidige onderkomen een uitbreiding en grondige facelift krijgen, inclusief een commercieel centrum en een uitschuifbaar dak.

Real Madrid bevestigt op de clubwebsite dat de plannen zijn afgewezen, maar belooft snel op zoek te gaan naar oplossingen. Dan moet het wellicht ook de Europese Commissie nog overtuigen, want die onderzoekt nu of De Koninklijke wel op een juiste manier gehandeld heeft bij de aankoop van de bouwgrond. Die zou naar verluidt met illegale overheidssteun zijn bekostigd.

Real Madrid was al akkoord met de stad over de bouwplannen en gaat nu met de gemeente overleggen hoe de juridische obstakels zijn weg te nemen. De Europese Commissie heeft overigens ook nog niet laten weten wat de uitkomst is van het onderzoek naar de financiering van de bouwgrond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.