Real zwalkt ondanks goal Van Nistelrooy

Real Madrid verzuimde aan te haken bij de topdrie van de Primera División. De Koninklijke had de handen vol aan Getafe, dat met een punt het Santiago Bernabéu verliet na een 1-1 gelijkspel.

Door de nederlaag van Barcelona en de zeges van Sevilla en Valencia is de titelstrijd in Spanje een spannende aangelegenheid. Real had op vier punten kunnen komen van koploper Sevilla, maar dan hadden de Madrilenen wel moeten winnen van Getafe.

Dat had gekund, ook al was Real in de eerste 45 minuten de onderliggende partij op eigen veld. De verzorgd voetballende ploeg van coach Bernd Schuster was het nog immer ploeterende elftal van Fabio Capello de baas.

De bezoekers waren in de 38ste minuut verdiend op een 1-0 voorsprong gekomen via Daniel Güiza, die scoorde na een steekbal van Mario Cotelo. Real maakte vlak voor rust gelijk dankzij een fout van doelman Roberto Abbondanzieri, die Robinho onderuithaalde in de zestien. Ruud van Nistelrooy benutte de strafschop via de binnenkant van de paal: 1-1.

Na rust viel er minder te genieten. Getafe trok zich meer terug, terwijl Real niet in staat bleek de defensie van de streekgenoot uiteen te spelen. Robinho, Van Nistelrooy, Fernando Gago en invaller Antonio Cassano kregen ieder een kans, maar slaagden er niet in Abbondanzieri te passeren.

Real bezet de vierde plaats met een achterstand van zes punten op Sevilla, vijf op Barcelona en twee op Valencia. Getafe achterhaalde nummer zeven Recreativo, dat zondagavond laat nog in actie komt.