Real wint in Santander mede dankzij Van Nistelrooy

Real Madrid vond aansluiting bij de topploegen van de Primera División door het lastige uitduel met Racing Santander te winnen. Ruud van Nistelrooy maakte een van de goals op weg naar de 2-0 overwinning.

Van Nistelrooy was de enige Nederlander die in de basis was begonnen. De overige drie fitte Nederlanders begonnen op de bank, al viel Rafael van der Vaart vlak voor rust in voor de geblesseerde Guti en verving Arjen Robben halverwege de tweede helft Raúl.

Na een eerste helft zonder hoogtepunten forceerde Real na rust snel het verschil. De voor Robben in de basis begonnen Gonzalo Higuaín ontsnapte over de rechterflank en vond de opgekomen Rubén de la Red. De middenvelder tikte heel beheerst met zijn rechter de bal in de voor hem rechter benedenhoek: 0-1. Real maakt 0-1 En ook al stichtte Real weinig gevaar, toch scoorde Van Nistelrooy in de 74ste minuut. Hij dribbelde vanaf links de zestien binnen en haalde onverwacht uit in de dichtstbijzijnde hoek. Doelman Tono was kansloos op de uithaal van de voormalig Oranje-international: 0-2.

Real had het niet makkelijk, want Racing kreeg een handvol kansen. Geregeld nam de thuisploeg het doel van keeper Iker Casillas onder vuur, al waren er weinig uitgespeelde kansen en lukte het Racing slechts twee keer de bal tussen de palen te krijgen. Bij de tweede poging redde Van der Vaart op de doellijn.

Real heeft zes punten uit drie duels en dat is één punt minder dan de vier koplopers Valencia, UD Almería, Villarreal en Espanyol. Santander blijft op twee punten steken.