Real verliest bij debuut Hazard in vermakelijk potje van Bayern

Reacties

Real Madrid is met een nederlaag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bayern München was in het kader van de International Champions Cup duidelijk te sterk in het duel waarin miljoenenaankopen Eden Hazard, Luka Jovic en Ferland Mendy hun officieuze debuut maakten: 3-1.

Real verliest bij debuut Hazard in vermakelijk potje van Bayern

Bayern was eerder deze week zelf nog met 2-1 onderuit gegaan tegen Arsenal, maar kwam tegen Real een stuk beter voor de dag. Voor rust ging het nog gelijk op voor het oog van meer dan 60 duizend toeschouwers in Houston, maar na rust liep de ploeg van Niko Kovac weg bij De Koninklijke waar Hazard met rugnummer 50 speelde wegens het gouden jubileum van de eerste maanlanding.

Corentin Tolisso opende in de vermakelijke eerste helft, die van beide kanten van hoog niveau was, al na een kwartier de score op aangeven van David Alaba. Vlak daarvoor had Karim Benzema nog een kans op de openingstreffer gemist namens Real na goed werk van Isco en Luka Modric. Manuel Neuer zag de Madrilenen ook na de 1-0 van Tolisso enkele keren voor zich opduiken, maar hield zijn doel schoon.

In de tweede helft was het voornamelijk Bayern dat de klok sloeg, nadat Real-trainer Zinedine Zidane zijn volledige basiself had gewisseld. Robert Lewandowski zorgde in de 67ste minuut na een fraaie aanname voor de 2-0, Serge Gnabry maakte er twee minuten later uit een voorzet van invaller Leon Goretzka 3-0 van. Zomeraankoop Rodrygo maakte in de 84ste minuut uit een vrije trap nog een eretreffer voor Real.

Het was curieus genoeg niet Neuer of Sven Ulreich die door het Braziliaanse talent werd gepasseerd, maar Ron-Thorben Hoffmann. De twintigjarige goalie moest binnen de lijnen komen, omdat Ulreich na 81 minuten van het veld werd gestuurd toen hij in de problemen werd gebracht door een slechte terugspeelbal van Joshua Kimmich. Bayern kwam met tien man niet meer in de problemen.

Eerder in de nacht won Arsenal met 3-0 van Fiorentina. Bekijk hier alle uitslagen in het kader van de International Champions Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.