'Indrukwekkende' Boateng breekt trainingskamp Bayern toch af

Reacties

Jérôme Boateng verlaat het trainingskamp van Bayern München in Los Angeles voortijdig. De dertigjarige verdediger keert terug naar Duitsland, juist in een fase waarin hij het ongelijk van zijn critici leek te bewijzen.

'Indrukwekkende' Boateng breekt trainingskamp Bayern toch af

Tot voor kort was 2019 een jaar om snel te vergeten voor Boateng. Hij verloor zijn vaste plek achterin bij Bayern, organiseerde een feestje dat intern niet goed werd ontvangen en kreeg in maart te horen dat bondscoach Joachim Löw hem niet meer nodig had bij Duitsland.

Tot overmaat van ramp bezigde clubpresident Uli Hoeness harde woorden over de stopper, toen hij Boateng in mei publiekelijk adviseerde weg te gaan. 'Ik denk dat het voor hem beter is om elders aan de slag te gaan. Ik zou hem aanraden Bayern te verlaten', zei Hoeness.

Die andere machtige bestuurder in München, bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge, wond er eerder deze maand ook geen doekjes om. Hij lachte om de kritiek dat Bayern niet langer beschikte over de beste Duitse verdediger, nadat Mats Hummels de club verliet voor Borussia Dortmund.

Rummenigge reageerde met de opmerking dat Hummels simpelweg was vertrokken door de concurrentie achterin bij Bayern. 'Onze trainer kiest in eerste instantie voor Niklas Süle, Lucas Hernández en Benjamin Pavard', zei Rummenigge, die Boateng buiten beschouwing liet in dat rijtje en zei dat de routinier 'zou moeten kijken' wat hij wilde.

Tijdens het trainingskamp van Bayern in de Verenigde Staten nam Boateng zijn sportieve revanche. Tegen Arsenal deed hij een helft mee en speelde hij zeer sterk: al zijn passes kwamen aan en een tegendoelpunt kwam er niet. En dat was geen incident.

'Hij doet het zowel op de training als in de wedstrijden bijzonder goed', gaf trainer Kovac toe in de pers. 'Ik ben zeer tevreden over Jérôme. Net als over de rest van de selectie, trouwens. Zijn concentratie en kwaliteiten overtreffen de verwachtingen.'

Ook Rummenigge stak zijn waardering niet onder stoelen of banken. 'Jérôme is heel goed voorbereid met ons op reis gegaan. Hij kwam perfect op gewicht en heel fit binnen. Het laatste woord over zijn toekomst is nog niet gesproken', zei Rummenigge.

Bayern deelt zaterdag mee dat Boateng zondag om privéredenen huiswaarts zal keren vanuit Los Angeles. SPORT 1 deed navraag bij de club en hoorde dat er geen tragische redenen zijn die Boatengs vervroegde aftocht hebben ingeleid.

De vraag is nu of er toch een gegadigde is opgedoken die Boateng wil losweken uit München. De verdediger beschikt nog over een contract tot medio 2021 en speelt al acht jaar voor Bayern. Rummenigge wilde zaterdag niet meedoen aan de speculaties. 'We wachten af en zien wel wat er de komende weken gebeurt op de markt. We praten als laatste met Jérôme, hoe we het voor ons zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.