Real verlaat Mallorca gehavend ondanks goal Sneijder

Real Madrid ontsnapte met een 1-1 gelijkspel bij Real Mallorca. Wesley Sneijder zorgde nog wel voor de openingstreffer, maar door een rode kaart van Sergio Ramos kwam de koploper in problemen.

Met Sneijder en Arjen Robben in de basis probeerde De Koninklijke op het eiland de voorsprong van zes punten op nummer twee Villarreal uit te bouwen tot negen punten. Maar dat mislukte.

In de eerste helft stichtte de ploeg van coach Bernd Schuster nog wel het meeste gevaar, al had Mallorca een overwicht. En nadat Robben in de 42ste minuut de achterlijn had gehaald en had teruggelegd op Sneijder, werkte de Utrechtse middenvelder de bal in het doel: 0-1.

De bezoekers dankten niet alleen hun twee Nederlanders voor de voorsprong, maar ook scheidsrechter Daudén Ibañez. Die keurde onder meer een treffer van Juan Arango af vanwege een dubieuze overtreding op Sergio Ramos, terwijl de arbiter een vermeende handsbal van Fabio Cannavaro wegwuifde.

Halverwege de tweede helft veranderde het spelbeeld. Sergio Ramos incasseerde in de 67ste minuut zijn tweede gele kaart en Mallorca nam nog meer het initiatief. Eerst was Juan Arango dicht bij de 1-1, maar hij mikte net naast. Maar in de 73ste minuut sloeg Borja Valero toe. Hij was vlak na de rode kaart van Ramos in het veld gekomen en scoorde na een soloactie in de Madrileense zestien.

Vlak voor tijd had Daniel Güiza nog bijna de 2-1 gemaakt, maar de topscorer van Mallorca schoot de bal tegen de lat. Zo ontsnapte Real aan een misschien wel verdiende nederlaag. Het verschil met Villarreal groeide tot zeven punten, Barcelona volgt op acht.