Real twee punten los van Barça na winst op Getafe

Het bericht dat Barcelona eerder op de avond punten had gemorst tegen Real Sociedad inspireerde Real Madrid dat met 4-2 won van Getafe. De ploeg van José Mourinho speelde bij vlagen fantastisch maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk.

Real twee punten los van Barça na winst op Getafe

Real Madrid was van plan om de wedstrijd snel in zijn voordeel te beslissen. Vanaf het eerste moment golfden de aanvallen richting het doel van Getafe. Na een kwartier kwam de beloning voor De Koninklijke. Marcelo en Mesut Özil waren de slimme architecten en Karim Benzema de daadkrachtige afmaker.

Ook na die treffer bleef Real heer en meester en speelde uitstekend voetbal. De ploeg bleek echter ook een gemakzuchtige kant te hebben. Dat bleek toen de tweede treffer uitbleef en er plots geklungel was in de defensie. Marcelo, Pepe en Ricardo Carvalho prutsten en Nicolás Miku Fedor profiteerde en tekende voor de gelijkmaker.

Na de gelijkmaker bleef Real hartstochtelijk zoeken naar de voorsprong en kreeg daarvoor legio kansen. De 2-1 werd gevonden na een uur spelen. Cristiano Ronaldo werd neergehaald door Cata Díaz, maar de Argentijnse verdediger maakte zijn overtreding buiten het strafschopgebied van Getafe. Dat maakte de Portugese vedette weinig uit en hij schoot de penalty binnen.

Nog geen tien minuten later leek de wedstrijd beslist. Ronaldo had een voortreffelijke pass die de Getafe-defensie volledig ontrafelde. Benzema tikte beheerst binnen voor 3-1. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers toch weer terug. David Guïza's schot werd nog gekeerd door Iker Casillas, maar de rebound was een prooi voor Fedor die zijn tweede van de avond maakte.

De wedstrijd werd kort voor tijd definitief in Madrileens voordeel beslist door twee invallers. Kaká was de voorbereider, Gonzalo Higuaín de doelpuntenmaker. Door de zege zet Real eeuwige rivaal Barcelona - dat 2-2 gelijk speelde tegen Real Sociedad - op twee punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's