Real tankt ook in niemendalletje tegen Numancia geen vertrouwen

Real Madrid heeft woensdag de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey bereikt, maar van harte ging het niet. Het B-team dat trainer Zinedine Zidane het veld instuurde bleef steken op 2-2 tegen Numancia, maar door de 0-3 winst in het heenduel was het wel voldoende voor de volgende ronde.

Na het teleurstellende gelijkspel bij Celta de Vigo (2-2) was het thuisduel met Numancia, uitkomend op het tweede niveau, een uitgelezen kans voor Real om het eigen publiek te vermaken. Dat plan mislukte. Zidane bracht ook een B-team in het veld. Onder anderen Jesús Vallejo, Marcos Llorente en Borja Mayoral mochten zich laten zien.

Twee spelers die wel vaker bij de beste elf van Zidane horen, Lucas Vázquez en Dani Carvajal, zorgden samen voor de openingstreffer. Na tien minuten gaf rechtsback Carvajal de voorzet, die door Vázquez raak werd gekopt. Er leek niets aan de hand voor Real, maar de productie stokte na die ene treffer. Daar maakten de bezoekers gebruik van. Vlak voor rust zorgde invaller Guillermo, die de geblesseerde Higinio Marín verving, voor de gelijkmaker na een snelle en knap uitgespeelde aanval: 1-1.

Om nog kans te maken op de volgende ronde moest Numancia in de tweede helft drie keer scoren, wat een onmogelijke opgave leek. Zeker toen Vázquez voor 2-1 zorgde nadat Carvajal een voorzet van Marco Asensio teruglegde. Maar ondanks de virtuele 5-1 achterstand gaf Numancia niet op. De bezoekers drongen Real terug op de eigen helft en Guillermo zorgde op fraaie wijze opnieuw voor de gelijkmaker. Uit een voorzet van Saúl García kopte de aanvaller raak in de verre hoek. Desondanks bereikte Real de kwartfinale. Numancia-verdediger Dani Calvo kreeg in de extra tijd ook nog zijn tweede gele kaart.

De volgende wedstrijd van Real staat komende zaterdag op het programma als Villarreal in La Liga op bezoek komt. Die club werd woensdag uitgeschakeld in het toernooi om de Copa del Rey.

Villarreal - Leganés 2-1 (2-2)
Leganés deed al vroeg goede zaken door, na de 1-0 winst op eigen veld, in de return al na een half uur voor 0-1 te zorgen. Het uitdoelpunt van Nabil El Zhar bleek van groot belang. Villarreal, met Enes Ünal in de basis, deed vlak na rust via Raba iets terug. De 2-1 volgde na 89 minuten via invaller Denis Cheryshev, maar het was niet voldoende voor de zege. Leganés bereikte op uitdoelpunten de kwartfinale.