Real Madrid wint weer niet buitenshuis en ziet Barça uitlopen

Real Madrid heeft zondagavond weer nagelaten om een uitwedstrijd te winnen in de Primera División. Ondanks twee goals van Gareth Bale kwam de ploeg op bezoek bij Celta de Vigo niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Real Madrid had in La Liga al drie uitduels op rij niet gewonnen en moest aan het einde van het vorige jaar nog de keiharde klap van Barcelona verwerken. De Catalanen wonnen 23 december in Estadio Santiago Bernabéu met 0-3. De Koninklijke begon niet goed aan het uitduel met Celta. De regerend landskampioen ontsnapte al vroeg in de wedstrijd, toen Iago Aspas op de paal kopte.

Het was een waarschuwing van Celta, die Real Madrid niet serieus genoeg nam. Na een half uur spelen counterde de thuisclub zich naar de openingstreffer. Daniel Wass werd vrijgespeeld op rechts en de Deen profiteerde van het feit dat Keylor Navas twijfelde bij het uitkomen. Wass lepelde de bal schitterend over de goalie heen.

Real Madrid zocht na de 1-0 de aanval en binnen vijf minuten stelde de club orde op zaken. Bale groeide uit tot grote man bij de hoofdstedelingen. De Welshman, die voorin een duo vormde met Cristiano Ronaldo omdat Karim Benzema met een blessure ontbrak, scoorde twee keer in evenveel minuten. In de 36ste minuut schoof hij binnen na een prachtige steekbal van Toni Kroos, wat zijn eerste goal in La Liga was na maanden blessureleed. Twee minuten later liet Bale zien de smaak te pakken te hebben, hij verlengde een voorzet van Isco richting de verre hoek: 1-2.

Celta liet zich niet uit het veld slaan door de twee tegentreffers en in de tweede helft pakte de thuisclub het initiatief. Real Madrid kwam er niet aan te pas en twintig minuten voor tijd leek de 2-2 te vallen. Navas legde Aspas neer en de bal ging op de stip. De doelman uit Costa Rica herstelde zijn fout echter, door de inzet van Aspas te keren. Voor de aanvaller van Celta was het pas de eerste keer dat hij een strafschop miste in La Liga, de voorgaande elf gingen er allemaal in.

Trainer Zinedine Zidane voelde de bui al hangen en bracht de wat meer controlerende Mateo Kovacic voor Isco. Met de international van Kroatië binnen de lijnen probeerde Real Madrid stand te houden, maar acht minuten voor tijd ging het toch mis. Maximiliano Gómez werd volledig vrijgelaten en de 21-jarige spits uit Uruguay kopte alweer zijn achtste goal in zeventien wedstrijden binnen: 2-2. Opeens ging Real Madrid weer voetballen - wat de ploeg de hele tweede helft vergat - en creëerde het kansen. Cristiano Ronaldo schoot in het zijnet, terwijl Lucas Vázquez in kansrijke positie op de vuisten van Rubén Blanco schoot.

Door het puntenverlies ziet Real Madrid rivaal Barcelona verder uitlopen. De Catalanen wonnen eerder op de zondag simpel met 3-0 van Levante. Het verschil tussen Barça en Real Madrid bedraagt inmiddels zestien punten, Real Madrid speelde één duel minder dan de koploper.