Real steekt Barcelona de loef af bij prijzenjacht

Reacties

In de nimmer aflatende wedloop met Barcelona heeft Real Madrid weer een streepje voor. De Koninklijke heeft een beter gevulde prijzenkast.

Real steekt Barcelona de loef af bij prijzenjacht

Het WK voor clubs werd zondag een prooi voor Real Madrid, dat daarmee de 79ste prijs in zijn historie pakte. Met dat aantal heeft de Madrileense grootmacht de Catalaanse rivaal gepasseerd, nadat het met de winst van de Europese Super Cup ten koste van Sevilla op gelijke hoogte was gekomen.

Ook Sergio Ramos was een gelukkig man zondag. De verdediger, die ook in de halve finale van zich had doen spreken, droeg met een doelpunt bij aan de 2-0 winst op San Lorenzo. Bovendien werd hij na afloop ook geëerd als speler van het toernooi. Het was een passend slot voor het beste jaar in zijn carrière.

'Dat is het zonder twijfel. Ik heb La Décima gewonnen, de prijs waarvoor we al jaren hebben gevochten. En met dank aan dat succes staan we hier', aldus Ramos. 'Mijn eerste taak is verdedigen. Dat je met doelpunten kan bijdragen is fantastisch. Ik zit bij een ploeg waarbij ik wil zijn en heb alle mogelijk prijzen gewonnen. Meer dan dat kan ik niet meer verlangen.'

Ook voor Iker Casillas had de finale een bijzondere betekenis. De doelman speelde zijn zevenhonderdste wedstrijd voor Real Madrid. Daarmee was hij na Raúl en Manuel Sanchis de derde die deze mijlpaal heeft bereikt in de geschiedenis van De Koninklijke.

'Ik vind het echt heel mooi dat ik deze mijlpaal bereik op zo'n geweldige dag dat we het WK voor clubs winnen. We hadden het niet beter kunnen doen. Het was een fantastisch jaar. Het seizoen gaat verder in 2015 en we hopen dat het een onvergetelijk jaar wordt en dat het lastig wordt om die te evenaren of te verbeteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.