Real moet diep gaan voor winst tegen Mallorca

In een zeer doelpuntrijke wedstrijd heeft Real Madrid de koppositie in de Primera División verstevigd. Door Real Mallorca met 4-3 te verslaan profiteerde De Koninklijke van de 2-0 nederlaag van Barcelona bij Getafe.

Het duel in Santiago Bernabéu boeide van het begin tot het einde. Na zeventien minuten spelen was er al drie keer gescoord. Robinho scoorde in dat tijdsbestek twee keer voor Real en tussendoor had ook Fernando Varela namens Mallorca het net gevonden.

Schrikken was het voor de thuisclub toen het na een uur spelen met 3-2 achter kwam te staan. Varela had met zijn tweede van de avond gelijk gemaakt en Daniel Güiza zette de gasten op voorsprong na een fout van Mahamadou Diarra.

Dat het toch nog goed kwam met De Koninklijke was te danken aan het duo Raúl/Van Nistelrooy. Raúl was de maker van de 3-3 na een individuele actie van Robinho. Van Nistelrooy zorgde op aangeven van Raúl voor de winnende treffer. De Nederlandse spits nam de bal goed aan en rondde koeltjes af.

Naast Van Nistelrooy begon ook Wesley Sneijder in de basis bij Real Madrid. De middenvelder moest een kwartier voor tijd plaatsmaken voor Gonzalo Higuaín. Royston Drenthe maakte als invaller pas in de 88ste minuut zijn entree.