Real Madrid volgende topclub die sneuvelt in Spaans bekertoernooi

Reacties

Voor Real Madrid zit het toernooi om de Copa del Rey erop. Zonder de inbreng van aanvoerder Karim Benzema ging De Koninklijke donderdag in de absolute slotfase onderuit bij Athletic de Bilbao. Álex Berenguer tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd en schoot de Basken naar de halve finale.

Real Madrid volgende topclub die sneuvelt in Spaans bekertoernooi
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Carlo Ancelotti besloot Benzema, die met kleine pijntjes kampt, thuis te laten voor het bekerduel met Bilbao. 'Het is geen Champions League-finale', liet de Italiaan voorafgaand aan de kwartfinale optekenen. Ook Ferland Mendy en Marcelo ontbraken bij Real, dat verder in de sterkst mogelijke opstelling aantrad. David Alaba nam de honneurs waar op de linksbackpositie.

In een kolkend San Mamés stond een plek bij de laatste vier op het spel. Beide ploegen hielden elkaar voor rust in evenwicht en kwamen moeilijk tot kansen. Na de pauze drong Bilbao wat meer aan, maar Thibaut Courtois hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Dat gold aan de andere kant ook voor Agirrezabala.

Berenguer slaat toe
Casemiro kreeg tien minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd eindelijk open te breken, maar de Braziliaan schoot recht op de voeten van doelman Agirrezabala. Dat kwam Real Madrid duur te staan, omdat Berenguer twee minuten voor tijd wél de trekker overhaalde. De invaller kapte gelegenheidsaanvoerder Nacho uit en passeerde Thibaut Courtois in de verre hoek (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.


Daarna was het voor Real Madrid te laat om de schade te repareren. Dat betekent dat Real net als Atlético Madrid en Barcelona is uitgebekerd. De koploper van La Liga wacht al sinds 2014 op een nieuwe eindzege in de Copa del Rey. Athletic de Bilbao maakt met Rayo Vallecano, Valencia en Real Betis uit wie de eindzege op zijn naam brengt.

Do 3 feb. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.