Real Madrid vol op de aanval, Dortmund-elf ongewijzigd

Real Madrid-trainer José Mourinho lijkt van plan Borussia Dortmund vanaf het eerste fluitsignaal het vuur aan de schenen te leggen. Met de Kroatische spelmaker Luka Modric (foto) op de plaats van de Duitse controleur Sami Khedira heeft Mourinho gekozen voor een ultra-aanvallend middenveld om de 4-1 achterstand goed te maken.

Real Madrid vol op de aanval, Dortmund-elf ongewijzigd

Een week geleden speelde Modric ook mee, maar destijds was dat als vervanger van Angel di María. De Argentijnse vleugelspits was later gearriveerd in Duitsland, omdat hij op het punt stond vader te worden.

Di María is nu terug in de basis. Met verder Xabi Alonso, Mesut Özil en de op tijd fitte Cristiano Ronaldo in de vijf-mans-linie houdt alleen Alonso doorgaans het evenwicht tussen verdediging en aanval in de gaten. Met daarvoor Gonzalo Higuaín als puntspeler jaagt Mourinho op doelpunten.

Opvallend is verder dat Pepe heeft plaatsgemaakt voor Michael Essien. De Ghanese middenvelder start in Estadio Santiago Bernabéu als rechtsback. Daardoor verhuist aanvoerder Sergio Ramos weer naar zijn gebruikelijke positie in het hart van de defensie.

Bij Borussia Dortmund zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de heenwedstrijd van zes dagen geleden. Lukasz Piszczek is tijdig hersteld van de liesblessure die hij destijds opliep. Daardoor kan de Poolse rechtsback zich opnieuw ontfermen over het bewaken van Ronaldo. Real Madrid: Diego López; Essien, Varane, Sergio Ramos, Fábio Coentrão; Modric, Xabi Alonso; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Higuaín.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer; Sven Bender, Gündogan; Blaszczykowski, Götze, Reus; Lewandowski.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen