'Real Madrid verzoekt Davies om niet te verlengen bij Bayern'

Reacties

Alphonso Davies kan zijn carrière voortzetten bij Real Madrid. De pijlsnelle linksback van Bayern München staat al maanden in de serieuze belangstelling, wat zich al heeft geuit in een eerste contact.

'Real Madrid verzoekt Davies om niet te verlengen bij Bayern'
© Pro Shots

Sky Germany weet te melden dat er vanuit Real Madrid contact is geweest met het management van Davies, om te vertellen dat de Canadees er verstandig aan doet om zijn huidige contract bij Bayern niet te verlengen. Davies ligt op dit moment nog tot medio 2025 vast, waardoor de Duitse topclub zonder succesvolle onderhandelingen met de back snel over moet gaan tot een verkoop.

Op die status hoopt Real Madrid. Volgens het Duitse medium komt de Spaanse club in de komende zomer met een bod op Davies. Dat bod kan een stuk lager zijn als Bayern er dit jaar niet in slaagt om de speler die in 2019 overkwam van Vancouver Whitecaps langer te binden.

De international van Canada zou in een eerder stadium al om tafel hebben gezeten met Bayern, maar de salariseisen van Davies (geschat tussen de tien en dertien miljoen euro per jaar) zijn Bayern vooralsnog te gortig. In Spanje is de verwachting dat de onderhandelingen tussen Real Madrid en Bayern snel gaan beginnen, omdat Davies als topprioriteit wordt gezien. Ondertussen is De Koninklijke ook bezig met Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain.

Kimmich
Davies is mogelijk niet de enige topspeler die Bayern gaat verliezen. Joshua Kimmich staat in de belangstelling van PSG, dat de Duitse middenvelder wil betrekken in een ruildeal. L'Équipe meldt dat PSG hoopt te profiteren van het feit dat Bayern in de eerste seizoenshelft behoorlijk wat personele problemen had in de defensie.

Mede door een blessure van Matthijs de Ligt moest trainer Thomas Tuchel aardig schuiven in zijn selectie, zo maakten dit seizoen Noussair Mazraoui en Leon Goretzka hun opwachting in het centrum. PSG hoopt daardoor dat Bayern ingaat op een huurdeal rondom Nordi Mukiele, met een optie tot koop voor 25 miljoen. Kimmich zou dan de omgekeerde weg moeten bewandelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.