Real Madrid troeft Barcelona af bij strijd om Ceballos

Reacties

Dani Ceballos mag zich officieel speler van Real Madrid noemen. De twintigjarige middenvelder is overgenomen van Real Betis en heeft voor zes jaar getekend bij de kampioen van Spanje.

Real Madrid troeft Barcelona af bij strijd om Ceballos

De club uit Sevilla heeft naar verluidt zo'n achttien miljoen euro overgehouden aan de transfer van een van de grootste talenten uit de eigen opleiding. Ceballos verdiende in het seizoen 2014/15 een basisplaats en had toen ook een groot aandeel in de promotie naar La Liga. Met name in de tweede seizoenshelft van het voorbije seizoen toonde hij ook daar zijn klasse.

De transfer van de aanvallende middenvelder kwam na het EK Onder-21 in een stroomversnelling. Spanje verloor weliswaar in de finale van Duitsland, maar Ceballos werd uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. Vervolgens had hij de clubs voor het uitkiezen. Barcelona, Real Madrid en Juventus waren in de race, zo meldden diverse Spaanse media.

De komst van Ceballos sluit aan bij de trend die zichtbaar is bij Real, dat zich steeds meer lijkt te focussen op het vastleggen van toppers in wording in plaats van gearriveerde sterren. Jesús Vallejo (20) en Marco Asensio (21) werden eerder al gekocht van respectievelijk Real Zaragoza en Real Mallorca en maken nu deel uit van de selectie van Zinedine Zidane. Daar kwam onlangs nog de komst bij van Theo Hernández (19), die overkwam van Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.