'Real Madrid stippelt plan uit voor volgende parel uit de Ligue 1'

Reacties

Real Madrid heeft opnieuw een grote Franse belofte op de korrel. Leny Yoro, een achttienjarige verdediger van Lille, moet in de Spaanse hoofdstad in de voetsporen treden van Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni.

'Real Madrid stippelt plan uit voor volgende parel uit de Ligue 1'

Met dat nieuws pakt Marca uit. Yoro is een piepjonge verdediger van 1.90 meter, die zich dit seizoen geruisloos in de basis heeft gespeeld van Lille. Met Yoro in het hart van de defensie hoefden Les Dogues in de Ligue 1 pas veertien doelpunten te incasseren. Alleen OGC Nice kan betere cijfers overleggen.

De ontwikkeling van Yoro is opgevallen bij Real Madrid. De koploper van La Liga wijzigde een aantal jaar geleden de strategie op de transfermarkt. Florentino Peréz wil niet langer gearriveerde toppers naar Madrid halen, maar juist de grootste talenten. Spelers als Camavinga en Tchouaméni zijn daar het lichtende voorbeeld van. Yoro moet de volgende worden in dat rijtje.

Op VI PRO lees je meer over de stormachtige ontwikkeling van Yoro

Met Éder Militão, David Alaba (beiden herstellende van een kruisbandblessure), Nacho Fernández en Antonio Rüdiger heeft De Koninklijke vier centrale verdedigers onder contract staan. Met de komst van Yoro wil Real zich voorbereiden op de toekomst. De verdediger zou zo'n zestig miljoen euro moeten kosten, maar de Spaanse topclub hoopt dat bedrag naar beneden te krijgen. Real dringt erop aan dat Yoro zijn contract, dat loopt tot medio 2025, niet verlengt. Dat zou de onderhandelingspositie komende zomer versterken. Ook Paris Saint-Germain heeft een oogje op het toptalent.

Gefocust en bescheiden
Paulo Fonseca probeert ondertussen te voorkomen dat het hoofd van zijn speler op hol wordt gebracht. 'Ik heb met hem gesproken', zei de trainer van Lille op de persconferentie richting het bekerduel met Olympique Lyon. 'Het is belangrijk dat hij gefocust en nederig blijft. Dat is het belangrijkste. Als hij de kans wil krijgen om op een hoger niveau te spelen, moet hij dat vasthouden.'

Yoro is overigens niet het enige transfertarget van Real. Ook Kylian Mbappé (PSG) en Alphonso Davies (Bayern München) moeten volgend seizoen in Estadio Santiago Bernabéu te bewonderen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.