Real Madrid snijdt zichzelf lelijk in de vingers

Reacties

Real Madrid heeft zondagavond duur puntenverlies geleden in de Spaanse titelstrijd. De Madrilenen verslikten zich in eigen huis in Celta de Vigo.

Real Madrid snijdt zichzelf lelijk in de vingers
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Voor het eerst sinds november begon Eden Hazard weer eens in de basis bij Real. De Belg, die afgelopen zomer voor honderd miljoen euro overkwam van Chelsea, stond lange tijd aan de kant met een enkelblessure en speelde tegen Celta pas zijn negende La Liga-duel voor Los Blancos.

Real Madrid had veel balbezit, maar het waren de bezoekers die in de openingsfase brutaal de leiding namen. Iago Aspas bediende winteraanwinst Fedor Smolov en die schoof de bal koeltjes langs Thibaut Courtois. Het was het eerste doelpunt in dienst van Celta de Vigo voor de Rus, die ooit op een blauwe maandag nog voor Feyenoord speelde.

Real had in de eerste helft het betere van het spel, maar had moeite om door de defensieve muur van Celta te komen. In de tweede brak Toni Kroos de ban. De Duitser schoot de bal uiterst precies binnen na terugleggen van Marcelo: 1-1. Verrassend was dat overigens niet: het was het zesde seizoen op rij dat Kroos trefzeker was tegen Celta. In 173 La Liga-duels voor Real Madrid scoorde de middenvelder veertien keer, zes van die treffers waren tegen Celta.

Halverwege de tweede helft was de comeback van de thuisploeg compleet. Celta-doelman Rubén Blanco kwam te gretig uit en vloerde Hazard. Sergio Ramos sloeg vervolgens toe vanaf de strafschopstip: 2-1. Zo leek Real op weg naar de zesde competitiezege op rij, maar in de slotfase ging het toch weer mis. Invaller Denis Suárez bediende Santi Mina met een schitterende steekpass en de Spanjaard klopte Courtois in de verre hoek: 2-2.

Karim Benzema kreeg nog een kans op de 3-2, maar die viel niet, waardoor Real kostbare punten verspeelde. De voorsprong op Barcelona bedraagt nu nog slechts één punt. Celta verlaat door het knappe resultaat in Estadio Santiago Bernabéu de degradatieplaatsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.