Real Madrid overleeft twee wereldgoals, bekert verder en bezweert crisis

Real Madrid is met moeite doorgestoten naar de volgende ronde van de Spaanse beker, ten koste van Villarreal. Na de dikke nederlaag in de Clásico afgelopen zondag stond de spanning er volle bak op bij de withemden, en in deze bekerwedstrijd stonden ze bij rust 2-0 achter na twee prachtgoals van de thuisclub. Er volgde een uiterst knappe remontada: 2-3.

Villarreal
Villarreal
2 - 3
Real Madrid
Real Madrid

In het Estadio de la Cerámica vond een rematch plaats van de onderling ontmoeting tien dagen eerder, die met 2-1 gewonnen werd door de in het geel gestoken thuisploeg. Carlo Ancelotti zinde op revanche en stelde zijn sterkste elf op. Toch zag de Italiaan zijn ploeg al na een paar minuten weer achter de feiten aanlopen door een geweldige goal. Etienne Capoue nam de bal op de slof uit een moeilijke hoek, maar de inzet van de Fransman was loepzuiver en bovendien verschroeiend hard. Thibaut Courtois was kansloos: 1-0.

Een open wedstrijd volgde. Kansjes over en weer, en een uitblinkersrol voor de Nigeriaanse vleugelaanvaller Samuel Chukwueze bij Villarreal. Álex Baena was al in de buurt van de tweede treffer voordat die vijf minuten voor rust ook daadwerkelijk viel. Na een werkelijk weergaloos opgezette aanval mocht Chukwueze de trekker overhalen voor het tweede doelpunt.

De Koninklijke leek in de touwen te hangen, maar stond tien minuten na de rust toch weer op. Een slordigheid op het middenveld werd routineus afgestraft: na een vlotte combinatie stond Vinícius Júnior vrij voor doelman Filip Jörgensen. De Braziliaan had weinig moeite om die grote kans te benutten. Real Madrid werd sterker, ook omdat Villarreal steeds maar verder achteruit liep. Daarvoor volgde halverwege de tweede helft de rekening.

Dani Ceballos bracht de bal in het strafschopgebied dat bomvol Madrilenen stond. Karim Benzema kon als eerste bij de bal. Jörgensen kon diens kopstoot wel tegenhouden, maar de Deense doelman legde de bal zo klaar voor Éder Militão, en de verdediger kon bijna niet meer missen. Pas daarna kroop Villarreal weer uit de schulp, via de uitblinkers van de eerste helft: Chukwueze en Baena. Laatstgenoemde loste een doelpoging, maar zonder succes.

De comeback werd vijf minuten voor tijd vervolledigd. Marco Asensio werd aangespeeld richting de achterlijn. Hij speelde Ceballos in, die vanaf de rand van het strafschopgebied een inzet in de hoek plaatste, zo zuiver dat de keeper kansloos was. Van zoveel veerkracht had Villarreal niet terug, dus Real Madrid zit vrijdag in de koker voor de kwartfinale en maakt nog altijd kans op zijn twintigste titel in de Copa del Rey.