'Real Madrid moest al tien miljoen bijbetalen voor Endrick'

Reacties

Endrick heeft nog geen minuut gespeeld voor Real Madrid, maar de Braziliaanse belofte kost de Madrilenen wel steeds meer geld. De transfersom bedroeg oorspronkelijk 35 miljoen euro, maar daar zou nu al tien miljoen bij zijn gekomen.

'Real Madrid moest al tien miljoen bijbetalen voor Endrick'
© Pro Shots

Dat meldt het Braziliaanse Globo Esporte. Er zou een transfersom van 35 miljoen overeen zijn gekomen, die met diverse bonussen kan oplopen tot zestig miljoen. Endricks club Palmeiras zou 2,5 miljoen opstrijken voor ieder vijfde doelpunt van de spits, met een maximum van 12,5 miljoen. Het maakt daarbij niet uit of Endrick voor Palmeiras scoort of voor Real Madrid. Zondag vierde Endrick zijn vijftiende doelpunt sinds de deal in december 2022 beklonken werd.

En de penningmeester vierde mee: dat was de derde keer dat er 2,5 miljoen in de clubkas vloeit. 2,5 miljoen werd ook overgeboekt toen Endrick voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. Zodoende zou het totaalbedrag inmiddels op 45 miljoen euro staan. Dat kan dus nog oplopen naar 60 miljoen. Endrick wordt op 21 juli, zijn achttiende verjaardag, officieel speler van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Palmeiras
Meer over Palmeiras
Meer Endrick
Meer over Endrick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.