Het pareltje van Real Madrid is de jongste Braziliaanse international sinds 1966

Reacties

Bondscoach Fernando Diniz van Brazilië heeft de piepjonge spits Endrick opgeroepen voor de komende interlandperiode. De Braziliaan staat nu nog onder contract bij Palmeiras en laat daar wekelijks schitterende dingen zien, volgend jaar maakt hij de overstap naar Real Madrid.

Het pareltje van Real Madrid is de jongste Braziliaanse international sinds 1966
© Pro Shots

De Koninklijke zag het al heel vroeg in Endrick zitten en sloot dus al een deal over de spits die in juli zeventien werd. Dat de scouts van Real Madrid het goed hebben gezien, blijkt wel uit het feit dat Endrick op zeventienjarige leeftijd zijn debuut kan maken voor de recordwereldkampioen.

Endrick is 17 jaar, 3 maanden en 27 dagen jong als Brazilië deze maand tegenover Colombia staat in de WK-kwalificatieperiode. Als hij dan speeltijd krijgt, waren er slechts drie Braziliaanse internationals die jonger waren bij hun debuut.

Pelé is uiteraard nog steeds de jongste debutant, daarna volgen Edú en Coutinho. Endrick zou bij een debuut een paar maanden jonger zijn dan Ronaldo toen de topspits in 1994 debuteerde in het shirt van Brazilië. Real Madrid betaalde volgens Transfermarkt een slordige veertig miljoen voor de spits, over wie in december 2022 al een akkoord werd bereikt met Palmeiras. In Braziliaanse media is ook al een transfersom van zestig miljoen genoemd.

Speler Debuutjaar Leeftijd bij debuut
Pelé 1957 16 jaar, 8 maanden en 14 dagen
Edú 1966 16 jaar, 9 maanden en 30 dagen
Coutinho 1960 17 jaar en 28 dagen
Walter 1931 17 jaar, 4 maanden en 14 dagen
Ronaldo 1994 17 jaar, 6 maanden en 2 dagen
De volledige selectie van Brazilië, zonder Manchester United-aanvaller Antony.
© CBF Futebol
De volledige selectie van Brazilië, zonder Manchester United-aanvaller Antony.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.