Real Madrid maakt zich belachelijk tegen Alcorcón

Er wacht nog een return in Santiago Bernabéu, maar Real Madrid maakte zich in de strijd om de Copa del Rey bij Alcorcón belachelijk (4-0).

Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini dacht met een veredeld reserveteam derdeklasser Alcorcón te kunnen bestrijden. Onder anderen Rafael van der Vaart en Jerzy Dudek kwamen aan de aftrap. Het bleek een pijnlijke misrekening.

De sensationele overwinning van Alcorcón tekende zich al in de eerste helft af. De nummer zes van Segunda División B dankte de ruime 3-0 voorsprong aan doelpunten van Borja Pérez en Ernesto Gómez. Een eigen goal van Arbeloa paste in de dramatische eerste helft van Real Madrid. Het leed was allerminst geleden. Na rust incasseerde doelman Dudek nog een doelpunt van Borja Pérez.

Lichtpuntje was de rentree van Ruud van Nistelrooy. De aanvaller, die ruim een maand buitenspel stond door een dijbeenblessure, maakte in de 72ste minuut zijn opwachting bij De Koninklijke als vervanger van Raúl. Van Nistelrooy was dicht bij een doelpunt. De paal stond een succes in de weg.

Voor Real Madrid is er nog geen man overboord, al wacht op 10 november in de return een zware opgave de opgelopen achterstand weg te werken.